Tlak mi nepomáhá, říká Bottas. Má záložní plán

Fin přiznává, že je v poslední době pod tlakem. Pokud by pro následující ročník přišel o závodní sedačku u Mercedesu, má v záloze i další možnosti.

Štítky: Mercedes Valtteri Bottas Zveřejněno 5. 08 2019 — Lukáš Podstata

Bottasovi se v posledních závodech příliš nedaří. V Německu havaroval a nezískal ani bod. Následující týden v Maďarsku po kolizi v prvním kole s Charlesem Leclercem, která podle něj byla naprosto zbytečná, musel zamířit do boxu k výměně přítlačného křídla a skončil až jako osmý, když mu kolega Hamilton nadělil celé kolo. Finova budoucnost u Mercedesu je tak ještě více nejistá.

Však samotný šéf Stříbrných šípů Toto Wolff přiznal, že se během srpnové přestávky rozhodne mezi Bottasem a rezervním jezdcem Estabanem Oconem, kterémupříští rok slíbil místo v F1. Aktuální výsledky prý ale ve verdiktu roli hrát nebudou. „Musíme se podívat na všechna data a vzít v úvahu mnoho faktorů, které mluví v prospěch či neprospěch Bottase,“ tvrdí Wolff.

Fin je poslední dobou evidentně pod tlakem. Má právě tohle vliv na Bottasovy kupící se chyby? „Není to snadné, ale je to sport. Vždy jste na hranici limitu a rozhodujete se, zda za něj půjdete, nebo ne,” přiznává sám pilot. „Pokud nemáte jistotu sedačky pro příští ročník, moc vám to nepomůže. Někteří lidé tvrdí, že pokud je pilot pod tlakem, tak je lepší, ale toto tvrzení pro mě neplatí,“ hodnotí svojí aktuální situaci Bottas.

Ten se sice nijak zvlášť letních jednání neobává, ale doufá, že se všechny informace ohledně jeho dalšího působení u německé stáje dozví přímo od ní, a ne z prohlášení v mediích. Pokud by došlo k jeho odchodu z Mercedesu, má jasno v tom, co bude dělat dál. „Když jste ve formuli 1, měli byste mít vždy plán B nebo také C, co se vašeho dalšího působení týká.“

Diskuse k článku

Napsat komentář