Hamilton by chtěl s Elonem Muskem na Mars

Schopnosti Lewise Hamiltona za volantem vozu F1 jsou často popisovány jako nadpozemské - a právě tam by se sedminásobný mistr světa mohl brzy vydat poté, co potvrdil plány na cestu do vesmíru.

Štítky: Lewis Hamilton Zveřejněno 25. 04 2023 — GPF1.cz

Více než 50 let poté, co se první lidé dostali na Měsíc, zájem o průzkum vesmíru stále roste a několik nezávislých společností nyní pracuje na cestách spolu s americkou vládní agenturou NASA. Jednou z těchto společností je SpaceX, kterou založil Elon Musk, jenž byl nedávno agenturou Bloomberg a časopisem Forbes zařazen na druhé místo nejbohatších lidí na světě a který stojí také v čele společnosti Tesla, vyrábějící elektromobily, a sociální sítě Twitter.

Zatímco přípravy společnosti SpaceX nabírají na obrátkách, včetně nedávného pokusu o start její rakety Starship v Texasu, Hamilton prozradil, že s Muskem již nějakou dobu hovoří a rád by se přihlásil o návštěvu vesmíru.

“Elon byl poslední dva roky na mé oslavě v Austinu,” řekl jezdec Mercedesu během víkendové Velké ceny Austrálie. “Je to jako večírek, který jsem pořádal, a tito lidé ke mně chodili. Není nejjednodušší s někým takovým mluvit, protože jeho mysl je rozšířená, je na takové jiné úrovni, víte, takže jsem celý nervózní, když s ním mluvím. Samozřejmě jsem s ním mluvil o tom, jestli jsme přistáli na Měsíci? Kam se chystáme dál?”

Hamilton pak uvedl svůj záměr zamířit do vesmíru spolu s opatrnou poznámkou na okraj: “Já tam jdu, ano, v určité fázi, ale nechám tam jít nejdřív jiné lidi, protože ty věci cestou nahoru vybuchují… Mluví o cestě na Mars, ale já jsem připraven letět do vesmíru v jakékoli fázi. Říkal jsem mu, že budu řídit loď, ale myslím, že je to všechno zautomatizované!”

Baví tě podcast KOLO NA KOLO? Přijď na živá představení v kinech CineStar v Českých Budějovicích (4. května) a Liberci (1. června) se speciálními hosty a exkluzivním dvacetiminutovým filmem o Strategii během velkých cen F1. Vstupenky zde.