Ferrari mělo další výkyv – slibuje, že byl mimořádný

Charles Leclerc je přesvědčen, že se problémy z Mexika v závěrečných závodech roku 2022 nebudou opakovat.

Štítky: Charles Leclerc Ferrari Zveřejněno 31. 10 2022 — Jiří Košta

Pilot Ferrari skončil šestý, poslední jezdec ve stejném kole, jako lídr, 68 sekund za vítězem závodu Maxem Verstappenem. V kvalifikaci se potýkal se špatně ovladatelným vozem a nepravidelným předáváním výkonu, což byly problémy, které byly v závodě vyřešeny jen částečně.

„Na mé straně jsme měli v kvalifikaci pár problémů, myslím, že jsme mohli být blíž. Ale v závodě se problém s DRS vyřešil, vyměnili jsme zadní křídlo. A pak ohledně motoru jsme měli nějaké problémy,” říká Leclerc.

„Rozhodně to ale nevysvětluje ztrátu, kterou nyní vidíme. Takže na tom musíme pracovat a pokusit se udělat pořádek, aby pokaždé, když máme špatné dny, nebyly tak špatné jako tento.“

Oba jezdci uvedli, že výkon vozu zřejmě trpěl více vysokou nadmořskou výškou a řídkým vzduchem na trati v Mexico City než jejich soupeři. Další problémy, které byly specifické pro Leclercovo auto, by „měly být jednorázové jen zde,“ řekl monacký závodník.

Leclerc připustil, že velká cena byla pro Ferrari ještě těžší, než očekával. „I když jsem optimistický pokaždé, když jdu do závodu, dnes jsem věděl, že to bude těžké. Nečekal jsem, že to bude tak těžké a že to bude tak daleko od kluků vepředu.”

Ale vidí dobrý důvod, proč očekávat lepší věci od závodů končících sezónu v Brazílii a Abú Dhabí.

„Doufám, že to nebude horší než tohle, protože neočekávám žádný horší závod než tohle. Je to pravděpodobně jeden z nejhorších závodů společně se Spa. Ale upřímně věřím, že je to jednorázové. Pro budoucnost musíme pochopit, co můžeme v těchto podmínkách udělat, abychom byli lepší.”

Tata odhalila extrémně levný elektromobil