Hamilton se omluvil Mercedesu za svá ostrá slova

Lewis Hamilton byl dnes bojovně naladěn a cítil šanci na vítězství. V poslední fázi závodu se ale Brit propadl na čtvrté místo, když nenasadil čerstvé pneumatiky. Frustrovaný Hamilton pak ostře zkritizoval tým přes týmové rádio, za což se následně omluvil.

Štítky: GP Nizozemska Lewis Hamilton Mercedes Zveřejněno 5. 09 2022 — Vašek Štěpánek

Sedminásobný šampion mířil v Zandvoortu na své první vítězství v letošní sezoně. Mercedes sáhl po alternativní strategii, která se nakonec vykreslila jako úspěšná a dávala jezdcům stáje z Brackley naději na velmi zajímavý výsledek v závodě.

Po virtuálním a později i fyzickém Safety caru se ale situace změnila. Lewis Hamilton zůstal na čele bez pit-stopu, zatímco ostatní jezdci ze špičky využili chaosu na trati a nasadili čerstvější pneumatiky na posledních několik kol.

„Vůz se tady choval nejlépe z celé sezony a opravdu jsem měl pocit, že můžeme zabojovat o vítězství, možná i o double, kdyby se nám věci vyvíjeli dobře. Už v kvalifikaci jsem si říkal, že tady by nám to mohlo vyjít, pokud přijdeme s něčím originálním.

Naše původní strategie byla velmi dobrá a stavěla nás do silné pozice. Když jsem viděl, že jsme schopni stahovat kluky vpředu, měl jsem opravdu radost. Bohužel, věci se potom změnily a od té doby jsme tahali za kratší konec,“ vyjádřil se Hamilton k formě svého vozu.

Poté, co se Brit z prvního místa postupně propadal na čtvrté, zazněla z jeho strany vůči týmu ostrá kritika. „Nemohu uvěřit, jakým způsobem jste mě na*rali! Radši ani nechtějte vědět, jak na h*ovno se teď cítím,“ vzkázal svému týmu Hamilton.

Krátce po závodě se sedminásobný šampion za své jednání týmu omluvil. Brit nelituje kritiky, ale slov, která využil. „Neomlouvám se za kritiku a mou vášeň pro závodění. Na vítězství už čekám opravdu dlouho a dnes jsem věřil, že by to mohlo vyjít.

Rozhodně se ale musím omluvit za ta ostrá slova. Bylo to v zápalu emocí a v daný moment jsem nebyl daleko od kompletního emocionálního výbuchu. Když jsem viděl ostatní kluky za mnou, že mají nové pneumatiky, uvědomil jsem si, že je po všem.

Věděl jsem, že už jsem prohrál a nemohl jsem s tím nic dělat. Potom jsem se jen snažil bránit a zkusit si pohlídat alespoň nějakou pozici. Bohužel už to nešlo, všichni kolem mě měli výhodu a nedalo se s nimi bojovat,“ zhodnotil Hamilton.