Zloději Leclercových hodinek za 10 milionů korun dopadeni

Pachatelé, kteří Charlesi Leclercovi ukradli ze zápěstí hodinky odhadem za 10 milionů korun, byli vypátráni.

Štítky: Charles Leclerc Zveřejněno 19. 07 2022 — GPF1.cz

Mezi závody v Melbourne a na Imole se pilot Ferrari nacházel v italském pobřežním městě Viareggio, když ho “fanoušci” na spoře osvětlené ulici požádali o autogram a poté ho přepadli. Pachatelé však narazili na to, že kvůli vzácnosti a jedinečnosti hodinek – limitované edici Richard Mille RM 67-02 – bylo téměř nemožné je prodat.

Italský deník Il Mattino z Neapole uvádí, že se trojice zločinců snažila hodinky prodat ve svých obvyklých kruzích, ale nikdo nechtěl riskovat tak očividně kradený a identifikovatelný kus. Na hodinkách bylo dokonce vyryto osobní věnování čtyřiadvacetiletému Leclercovi.

O JAKÉ HODINKY JDE?

Je řejmé, že Richard Mille se významně zapsal do dějin motoristického sportu, zejména do napínavého světa formule 1. Richard Mille, hlavní sponzor hodinek Scuderia Ferrari, zajišťuje, že jezdci, včetně Charlese Leclerca, jsou při závodech na okruzích po celém světě vybaveni lehkými hodinkami vysoké kvality.

Skeletované ručičky, ciferník a strojek hodinek určených pouze pro měření času vynikají. Hodinky mají 0,4 mm tenký titanový ciferník ve tvaru písmene X ručně vyvedený v červenobílých barvách vlajky Leclercovy země. Obrysy ciferníku odpovídají konturám mimořádně plochého automatického kalibru CRMA7 pod ním. Ten byl vyřezán z titanu páté jakosti a opatřen jemnými černými a šedými DLC vrstvami.

Skeletovaný rotor nátahu je tvořen směsí karbonu TPT a bílého zlata a je vidět přes zadní kryt displeje. Jednosměrný natahovací mechanismus s keramickými kuličkovými ložisky slouží k účinnému natahování rychle rotujícího, vysoce výkonného válce hlavní pružiny.

Bílé a rubínové pouzdro Quartz TPT měří 47 mm x 39 mm. Tyto špičkové materiály, které jsou určeny pouze pro značku Richard Mille, se vyznačují vynikající odolností proti nárazům. Vyznačuje se také dynamickým žilkovaným vzhledem díky navrstveným vrstvám křemenných vláken vytvarovaných pryskyřicí za vysokého tlaku a teploty.

Díky skeletonizovanému číselníku si lze složitou konstrukci strojku Richard Mille prohlédnout zblízka. Hodinky RM 67-02 pohání vlastní strojek s automatickým nátahem Caliber CRMA7, který se může pochlubit 50hodinovou rezervou chodu. Průhlednost pokračuje i přes zadní pouzdro, kde je možné sekundárně zahlédnout rotor z bílého zlata a také rytiny na vnějším plášti s nápisem “Charles Leclerc”.

Hodinky RM 67-02 Charles Leclerc Prototype se navíc dodávají s pružným, bezešvým a pohodlným řemínkem s vrchní vrstvou z červeného materiálu, který ladí s barevným schématem. Jedná se o nejlehčí řemínek výrobku, který je přizpůsoben křivkám jakéhokoli zápěstí. Začlenění řemínku, použití syntetických materiálů TPT a použití titanu páté třídy na ciferník, hlavní desku a můstky přispívají k nízké hmotnosti hodinek 32 gramů.