Aston Martin o tom, jak hodlá vyřešit svoje potíže

Šéf týmu Aston Martin Mike Krack vysvětlil, jak stáj hodlá zlepšit výkonnost svého letošního vozu, která je prozatím slušně řečeno mizerná.

Štítky: Aston Martin Mike Krack Zveřejněno 22. 04 2022 — Lukáš Štěrovský

Britský tým se v současné době nachází na chvostu Poháru konstruktérů s nejlepším výsledkem v podobě 12. místa, na které dosáhl Lance Stroll v Bahrajnu a Austrálii a záložní jezdec Nico Hülkenberg v Saúdské Arábii.

„Pokud jde o identifikaci slabiny, myslím, že je to jednoznačně výkon vozu. V příštích týdnech se budeme muset zaměřit na to, jak jej zlepšit,“ má jasno šéf Astonu Mike Krack. Ten mezi řádky naznačuje, že tým má trochu potíže se svojí strukturou.

„Řekněme to takto: jasně potřebujeme identifikovat, kdo pracuje na kterém procesu, kdo co dělá. Je jasné, že když jedete na závody, máte v tomto směru menší přehled, než kdybyste byli například tři měsíce v továrně.

Nové manažerské vedení týmu Aston Martin pod palbou kritiky

„S Danem (Fallowsem, novým technickým ředitelem týmu a bývalým členem Red Bullu, pozn. red.) máme další novou posilu, takže si budeme muset společně sednout a jasně určit, jak budeme vyvíjet vůz, jak budeme zlepšovat výkon a jak budeme rozvíjet strukturu týmu,“ popisuje Krack.

Ten se navíc musí učit za pochodu, v Astonu působí teprve od začátku sezony. „Je to nové, jsem tu teprve šest nebo sedm týdnů, takže se stále trochu rozkoukávám. Ale je na mně, abych podnikl potřebné kroky, promluvil s většinou lidí, pokusil se zjistit, jak na tom jsme, kde se musíme zlepšit a jak se posunout dál. Nejsem ten typ člověka, který by hledal výmluvy,“ uzavírá Mike Krack.