Verstappen apeluje na tým: Tohle jsou tři důležité závody

Souboj o titul vrcholí, formule 1 se stěhuje do Střední a Jižní Ameriky, kde je Red Bull za favorita, bude tomu ale skutečně tak, jak ukazují papírové predikce?

Štítky: Max Verstappen Red Bull Zveřejněno 4. 11 2021 — Vašek Štěpánek

Verstappen má čele šampionátu jen dvanáctibodový náskok před druhým Hamiltonem. Nyní se formule 1 přesouvá do Mexika a Brazílie, kde byl Red Bull historicky velmi silný. Poté se bude závodit na neznámém okruhu Losail v Kataru, a to vše během příštích třech víkendů.

Právě tyto tři Velké ceny jsou pro oba uchazeče o titul velmi důležité a nejspíše si to Hamilton s Verstappenem velmi dobře uvědomují. „Bude to hodně náročné, ale nemohu se dočkat dalších závodů. Na Mexiko mám skvělé vzpomínky a hodně se těším,” řekl Verstappen. “Pro mě a pro celý tým to budou asi tři nejnáročnější závody v roce, když si uvědomím, jak moc blízko jsme konci a jak malý náskok máme. Každopádně se do Mexika a Brazílie hodně těším a jsem zvědavý na nový Katar – my se každopádně musíme postarat o maximální zisk bodů.“

Do Mexika se také těší Sergio Pérez. Mexičan zažívá poslední dobou příjemné období, když se mu v posledních dvou závodech podařilo dojet na stupních vítězů a před domácím závodem je tak ve skvělé formě. Letos má navíc auto, které může bojovat o vítězství.

„Je skvělé přijet do mé rodné země a mít za sebou tak skvělý tým a auto které mi konečně dovoluje dosahovat skvělých výsledků. V Mexiku jsme všichni emotivní, a i já pociťuji větší tlak než obvykle. Uvidíme, čeho dosáhneme. Řekl bych ale, že máme na dosah velký výsledek.“

Mexiko je oblíbenou destinací také šéfa Mercedesu Tota Wolffa, který je před víkendem poměrně klidný a varuje před náhlými výkonnostními zvraty, které letos nejsou ničím neobvyklým.

„Red Bull je před Mexikem favoritem a jejich výsledky z minulosti to jen umocňují. Letos se ale už několikrát stalo, že na trati, kde je jasný favorit, vyhraje ten druhý a naopak. Myslím, že není rozhodnuto a těším se na pořádnou bitvu,“ uvedl Toto Wolff.