Samá upřesnění pravidel – těch už je víc než tiskových zpráv

Frederic Vasseur je v rozpacích z nejnovějšího nařízení vedení F1, které se má za úkol od Maďarska z bezpečnostních důvodů zpomalit zastávky v boxech. Podle něj je takový krok uprostřed roku nevhodný.

Štítky: Alfa Romeo Frederic Vasseur Pravidla Zveřejněno 29. 06 2021 — Lukáš Štěrovský

„Myslím, že to, jak se F1 snaží mít dohled nad sezonou pomocí technických direktiv, není správné,“ naráží Vasseur na nedávné nařízení ohledně ohýbání zadních křídel, tlaků pneumatik a nejnověji zpomalení zastávek u mechaniků.

„Na přípravu měli všichni celou zimu. Zastávky v boxech se oproti loňsku nezměnily. Pokud chtělo vedení něco upravit, mělo se to stát během zimy. Teď zavádíme změny ve spěchu kvůli bezpečnosti, ale máme na to jen čas mezi závody na Silverstone a v Budapešti. Nejsem si jistý, že to je z hlediska bezpečnosti to správné,“ uvažuje.

Legendární Audi Quattro S1 se vrací, ale jako elektromobil

„V našem případě nám během těchto dvou závodů ani kvůli karanténě ve Švýcarsku nebude umožněno vrátit se zpátky do továrny. To prostě není správný způsob, jak zavádět změny. Vždyť teď máme v pondělí více technických direktiv než tiskových zpráv,“ dodává Frederic Vasseur s tím, že rozhodně nejde o poslední úpravy.

„Dalším tématem bude prohýbání předních křídel, o kterém si musíme pohovořit…“

Nové kontroly zadních křídel: Alfa Romeo to považuje za vtip