Red Bull se obává úzkého spojení Williamsu a Mercedesu

Šéf týmu Red Bull Christian Horner se zamýšlí nad vztahem, jaký nyní bude panovat mezi týmy Williams a Mercedes. Novým šéfem stáje z Groove se totiž stal James Vowles, bývalý zaměstnanec Stříbrných šípů.

Štítky: Christian Horner Mercedes Williams Zveřejněno 7. 02 2023 — Lukáš Štěrovský

„Williams má své vlastní ambice, ale bude zajímavé sledovat, zda budou v budoucnu sdílet podobnou filozofii,“ naráží Horner na možnou spolupráci. „Jamese moc dobře neznám, ale je to zřejmě velmi schopný člověk.“

Po změnách ve vedení u Ferrari je tak Red Bull jediný z elitní trojky, který půjde do nového roku se stabilní strukturou. „Vždy jsem byl zastáncem stability. Zaměstnanci jsou spokojeni s prostředím a kulturou, o každého z nich se pečlivě staráme.

To lidem umožňuje pochopit jejich role a získat důvěru v tým, což je činí odpovědnějšími,“ dodává Horner, o kterém se jednu chvíli mluvilo jako o možném šéfovi Ferrari. To ale odmítá. „V Red Bullu jsem od roku 2005, cítím s ním spojení a mám vůči němu odpovědnost.

Vždycky je lichotivé, když mě někdo spojuje s jinými rolemi nebo pozicemi, ale samozřejmě moje angažmá a srdce je do značné míry v týmu Red Bull a v lidech, které zastupuji,“ má jasno.