Statistika Red Bullu dokázala, že úspěch v kvalifikaci není dnes tak důležitý

Red Bull i Max Verstappen potvrdili, že začátek sezony týmu nevyšel na jedničku. Zbytek sezony však dle vyjádření byl téměř bez chyb.

Štítky: Max Verstappen Red Bull Zveřejněno 10. 11 2022 — Lukáš Podstata

Max Verstappen aktuálně již dvojnásobný mistr světa formule 1 v letošní sezoně dokázal pokořit několik rekordů. Jedním z nich je celkový počet vítězství v jedné sezoně, kde nizozemec opanoval prozatím 14 závodů z již 20 uspořádaných.

Je to úctyhodná série, ale začátek sezony takovéto „one man“ show příliš nenasvědčoval. Zkrátka úvodní podniky a kvalifikace nebyly Verstappenovou dominantou. Závodní tempo a po prvních závodech přišla téměř bezchybnost týmu Red Bull i Verstappena, který dokázal i po startech z horších příček dominovat, což potvrzuje i samotný pilot.

„Ano, letos jsme vyhráli s velkým náskokem, ale když se podíváte, nezískali jsme mnoho pole position. Auto bylo v závodním tempu dobré a i jako tým jsme fungovali po celý rok velmi dobře. Nedělali jsme téměř žádné chyby. Měli jsme sice těžký start do sezony, ale zbytek závodů pro nás dopadl velmi dobře“. Hodnotí své a týmové výkony v letošní sezoně Verstappen.

Vítězství v kvalifikaci:
Charles Leclerc 9
Max Verstappen 6
Carlos Sainz 3
Sergio Pérez 1
George Russell 1
 
Vítězství v závodě:
Max Verstappen 14
Charles Leclerc 3
Sergio Pérez 2
Carlos Sainz 1