Ferrari spraví Sainzovu hydrauliku pouze provizorně

Po technickém problému v Baku u Carlose Sainze s hydraulikou a krátkém časovém intervalu do dalšího závodu v Kanadě se Ferrari rozhodlo využít dočasnou opravu monopostu.

Štítky: Carlos Sainz Charles Leclerc Ferrari Zveřejněno 16. 06 2022 — Vašek Štěpánek

Carlos Sainz v rozjetém závodě v Ázerbájdžánu okupoval čtvrtou příčku. V osmém kole ale došlo k problému s hydraulikou, který Španěla donutil odstoupit. Ferrari proto v Kanadě nasadí krátkodobou opravu.

Sainzovy hydraulické komponenty byly již zkontrolovány a pro závod v Kanadě dojde pouze ke krátkodobému řešení problému. Na dlouhodobějších opravách se v Maranellu stále pracuje a budou aplikovány až v dalším průběhu sezony.

Druhý pilot Ferrari Charles Leclerc v Baku zase odstoupil kvůli problémům s motorem. Ferrari potvrdilo, že v Kanadě Monačan nasadí už třetí pohonnou jednotku, tedy poslední, za kterou se ještě neudělují penalizace.

Poškozený motor z Ázerbájdžánu putuje do Maranella, kde projde rozsáhlou analýzou. Poté se Italové rozhodnou, zda budou moci pohonnou jednotku v průběhu roku ještě nasadit, nebo už nikoliv.

Problémy Ferrari se začaly kupit až po posledním upgradu v Miami a ve Španělsku. Je možné, že Ferrari zvolilo ve vývoji cestu lepšího výkonu, ale horší spolehlivosti. Šéf Maranella Mattia Binotto se i podobně vyjádřil.