Teď už se mám s kým srovnávat, těší Schumachera nový kolega

V loňském roce debutoval Mick Schumacher u týmu Haas spolu s dalším nováčkem, Nikitou Mazepinem. Toho však ve světle nedávných událostí americký tým vyměnil za svého starého známého, Kevina Magnussena. Schumachera tato změna více než těší.

Štítky: Haas Kevin Magnussen Mick Schumacher Zveřejněno 18. 03 2022 — Lukáš Štěrovský

Magnussen je totiž vyzrálý pilot se spoustou zkušeností, tedy naprostý opak (i ve vztahu k Schumacherovi) často chybujícího Mazepina. „Teď už se mám s kým srovnávat, což je dobře,“ přikyvuje spokojeně syn sedminásobného šampiona a mistr světa F2.

„F1 není jen o řízení auta, musíte pospojovat vše, abyste uspěli. O tom to v podstatě je; sami chcete být pod určitým tlakem, abyste byli schopni pod ním podávat výkony. A mít takový tlak v týmu je pozitivní,“ naráží na to, že bývalý kolega pro něj nebyl přílišnou výzvou.

Oproti tomu Magnussen bude jiný kalibr: Dán, který se proslavil nekompromisním stylem jízdy, má na kontě sedm let ve formuli 1 (z toho poslední čtyři s Haasem), hned při svém debutu za McLaren získal první a prozatím také poslední umístění na stupních vítězů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Haas F1 Team (@haasf1team)

„Oba bychom měli těžit ze sebe navzájem a posunout tým kupředu, na tom teď záleží,“ uvědomuje si německý mladík. „Kevin má samozřejmě spoustu zkušeností a může nasměrovat tým směrem, jakým já zatím nedovedu. Ale pokud budeme oba dělat naši práci správně, není důvod, abychom nebyli úspěšní.

Je přínosem pro mě i pro tým. Měl roční pauzu, ale všichni ho tu mají rádi. Myslím, že emoce a pocity v týmu jsou dobré, Kevin je dobrou referencí, takže zatím jsem pozitivní,“ dodává Schumacher.

A co na novou roli říká Magnussen? „Je to poprvé, co si připadám trochu jako veterán,“ žertuje. „Nikdy předtím jsem v takové pozici nebyl, je to vzrušující. Mick bude namotivovaný, je na něm znát, že je obrovsky soustředěný. Je to šampion formule 2, bude velmi silný. Takže se těším, až se od něj budu učit a budu s ním spolupracovat,“ má jasno Magnussen.