Tsunodův pokrok znepříjemňuje život Alpinu v boji o peníze

Shodných 106 bodů mají na pátém místě Poháru konstruktérů týmy Alpine a AlphaTauri. Bitvu, která rozhodne o tom, kam přiteče víc milionů, značně ovlivnil progres Yukiho Tsunody. Myslí si to sportovní ředitel Alpinu Alan Permane.

Štítky: AlphaTauri Alpine Yuki Tsunoda Zveřejněno 12. 11 2021 — Lukáš Štěrovský

„Je to velmi tvrdý souboj a AlphaTauri v něm má rychlejší vůz než my,“ přiznal Brit. Podle něj se navíc italská stáj už nemusí spoléhat pouze na svého hlavního tahouna Pierra Gaslyho. „Tak do Austinu měli jen jednoho jezdce, teď to ale vypadá, že se ten druhý dává dokupy.

Minulý týden byli oba v Q3, takže je to pro nás starost,“ říká na konto Tsunody. „Musíme prostě dál bojovat a dělat, co je v našich silách.“

Podobně se vyjádřil i Fernando Alonso. „Z hlediska výkonu byl tým AlphaTauri v některých závodech prostě vynikající, byť jsme je párkrát převýšili. Možná nemáme takovou úroveň konkurenceschopnosti nebo rychlost, ale byli jsme schopni odjet lepší závody bez chyb, kde jsme bodovali s oběma vozy.

Takže každý z týmů má nějaké silné stránky. My je musíme využít. Bude to těsný souboj až do posledního závodu, uvidíme, jak to dopadne,“ uzavírá Alonso.

Konečné umístění v Poháru konstruktérů má vliv na objem prize money pro jednotllivé týmy.

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ TÝMŮ

1 MERCEDES 478.5
2 RED BULL RACING HONDA 477.5
3 FERRARI 268.5
4 MCLAREN MERCEDES 255
5 ALPINE RENAULT 106
6 ALPHATAURI HONDA 106
7 ASTON MARTIN MERCEDES 68
8 WILLIAMS MERCEDES 23
9 ALFA ROMEO RACING FERRARI 11
10 HAAS FERRARI 0