Slzami překonaný Russell: Je důležité se nevzdávat

Jezdci Williamsu dokázali překvapivě získat na Hungaroringu body, stáj z Groove na ně čekala dva roky.

Štítky: George Russell Nicholas Latifi Williams Zveřejněno 3. 08 2021 — Jiří Košta

Nicholas Latifi a George Russell skončili ve včerejším závodě na osmém a devátém místě, přičemž mezi sebou získali šest bodů. Pokud bude uznána diskvalifikace Sebastiana Vettela, získají jezdci ještě o pozici navíc. Pro Williams by to znamenalo deset bodů najednou, čímž se tým dostal v tabulce týmů na osmou příčku.

„Ukazuje to, že se nikdy nesmíte vzdávat. Dostali jsme se sem, protože když jsme byli poslední v každém závodě v roce 2019, nepřestali jsme bojovat. A kdybychom přestali bojovat v roce 2019 nyní v roce 2021, kdy máme rychlejší auto, možná bychom nebyli na špici naší hry,” říká Russell, pro kterého je osmá pozice nejlepším výsledkem ve formuli 1.

„Takže to ukazuje, bez ohledu na situaci, že vždy je se co učit a prostě tomu musíte dát pokaždé všechno.”

Týmový kolega Latifi byl v úvodu závodu dokonce na stupních vítězů, vyvaroval se nástrahám první zatáčky.

„Nakonec vím, že jsem neměl tempo držet se s kluky vpředu, když jsem byl na třetím místě, takže jsme se soustředili na to, abych udržel své pneumatiky až do konce,” řekl Latifi.

„Nakonec jsem s nimi opravdu bojoval. Bodování s oběma vozy bylo to nejlepší,  co si tým mohl přát. Letos jsem neměl šanci na body, ale George ano. A jako tým jsme se neustále zlepšovali od začátku roku, na dveře s body jsme klepali už několikrát. Takže je hezké je skutečně získat a odměnit tým.”

Řecký ostrov bude laboratoří pro budoucí dekarbonizaci Evropy