Vztah mezi Bottasem a Mercedesem se hroutí

Rozhodně nemá na růžích ustláno. Valtteri Bottas a Mercedes, zejména šéf týmu Toto Wolff, jsou po pěti společných letech na ostří nože. Takové je tvrzení bývalého pilota F1 a současného experta Karuna Chandhoka.

Štítky: Karun Chandhok Mercedes Toto Wolff Valtteri Bottas Zveřejněno 5. 06 2021 — Lukáš Štěrovský

„Celá tato sága se jeví jako veřejná špína, kterou na sebe házejí obě strany, a ne jako známka harmonie ve vztahu tým – jezdec,“ naráží Chandhok na komentáře ohledně nepovedeného Bottasova pit stopu v Monaku. „Dokážu si představit, že George Russell to celé sleduje s velkým zájmem…“

Z toho, že se mechanikům nepodařilo sundat kolo, zřejmě kvůli pneumatické pistoli nasazené vůči matici ve špatném úhlu, obvinil totiž Wolff Bottase, který prý zastavil mimo vyhrazené pole.
„Byl jsem překvapený,“ reagoval Bottas na Wolffův komentář. „Podíval jsem se na video a z mého pohledu jsem zastavil na značce. Možná o dva nebo tři centimetry dříve, ale to je pořád dostatečně dobré.

Celou situaci jsme po závodě normálně zanalyzovali s týmem a inženýry v továrně. Všechno pochopili perfektně, nedělo se nic neobvyklého. Obavy o zastávky v boxech jsme měli už několik týdnů, takže se problém neobjevil zčistajasna,“ dodává Fin.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karun Chandhok (@karunchandhok)

Karun Chandhok