Pérez ví, co dělal Gasly špatně

Neúspěšná kapitola Pierra Gaslyho u týmu Red Bull je pro Sergia Pérez cenným zdrojem informací. Mexičan se totiž snaží vyhnout opakování stejných chyb, jaké napáchal Francouz.

Štítky: Pierre Gasly Red Bull Sergio Pérez Zveřejněno 15. 04 2021 — Lukáš Štěrovský

Dnes už je dobře známo, že Gasly se u Red Bullu snažil zuby nehty vyrovnat Maxi Verstappenovi všemožnými způsoby, a místo toho, aby se pomalu učil a postupoval, chtěl být rychlý hned – neustále měnil nastavení, což vůz dostávalo do technických extrémů a stával se neřiditelným.

Francouz nedokázal nastolit jednotný směr a výsledkově se trápil, vrcholem bylo, když v GP Rakouska 2019 skončil s kolem ztráty. Poté už neměl takovou možnost svobody v nastavení svého auta a o tři závody v později byl vyměněn za Alexe Albona, kterého letos vystřídal právě Pérez.

Ten jde na vše jinak. Svůj styl se snaží co nejvíc přizpůsobit Verstappenovi, Nizozemcem se inspiruje i při nastavování vozu. Je to prý jistější, než se pouštět do něčeho nového, co by nemuselo přinést požadované ovoce.

„Bylo by velmi hloupé vydat se jedním směrem, který auto neurychlí. V Maxovi máme dobré porovnání – ve způsobu, jakým řídí a v problémech, které řeší,“ tvrdí Pérez.

„Myslím si, že to je klíčové, nesnažit se tolik odlišit od Maxe. Má celkem slušný základ ve smyslu toho, jak dostat z auta maximum, takže musíme být v této ‚operativní oblasti‘ co nejvíce.

Obecně jde o pochopení toho, jak auto funguje, a získání důvěry v něj. V tomto ohledu jsem v Bahrajnu udělal velký pokrok,“ dodal Mexičan, který už dříve prohlásil, že na úplnou adaptaci bude potřebovat nejméně pět závodů.

Proč bylo Gaslyho působení v Red Bullu totálním selháním?