Proč Audi mlčí

Šéf týmu Sauber (Alfa Romeo) vyjasnil probíhající spekulace ohledně údajné ztráty zájmu o formuli 1.

Štítky: Audi Sauber Zveřejněno 5. 11 2023 — GPF1.cz

Šéf týmu Alfa Romeo Alessandro Alunni Bravi na tiskové konferenci před Velkou cenou São Paula dostal příležitost vyjasnit spekulace o údajném zájmu Audi, které postupně přebírá firmu Sauber provozující tým F1 Alfa Romeo.

Audi má silný závazek vůči Formuli 1, a to samozřejmě společně se Sauberem,” řekl Bravi . “Tento závazek vychází z rozhodnutí nejen představenstva Audi, ale také poradního sboru Audi a dozorčí rady Audi/Volkswagen. Je to tedy skupinové rozhodnutí a závazek tady je.

Proč chybí komunikace [ze strany Audi], je jednoduché. Jsme podílníkem týmu Alfa Romeo F1. Takže až do konce roku máme určitá omezení v komunikaci o týmu, o budoucnosti, o zapojení Audi, a plně to respektujeme u Alfy Romeo a nechceme vydávat žádná prohlášení nebo víc, než co se striktně týká závodu a šampionátu.

Závazek, jak jsem řekl, existuje. Tvrdě pracujeme na rozvoji struktury týmu. Máme připravený silný plán náboru lidí. James Key je jedním z nich, ale máme na týdenní bázi nová jmenování. A není to otázka, víte, zapojení Audi do financování týmu nebo udržení tohoto vývojového procesu.

Máme dva vlastníky, víte, dva akcionáře, existuje řízení podle jednotlivých fází transakce, která bude dokončena před sezónou 2026, a tak pokračujeme v investičním plánu, ve všem, v souladu s řízením, které bylo dohodnuto.”