Šéf Mercedesu lituje Ferrari, a obvinil některé jeho členy ze špatných rozhodnutí

Šéf Mercedesu Toto Wolff se znovu poměrně tvrdě opřel do Ferrari, přesněji do "některých jeho členů", jejichž rozhodnutí mohou za to, kde se dnes Ferrari nachází.

Štítky: Ferrari Mercedes Toto Wolff Zveřejněno 29. 08 2020 — GPF1.cz

Piloti Ferrari Charles Leclerc a Sebastian Vettel horko těžko vybojovali postup z první části kvalifikace Q1, ale z Q2 už neměli šanci se dostat do nejlepší desítky. Z formy Ferrari není Toto Wolff vůbec nadšený.

“Není to dobré pro formuli 1,” řekl po kvalifikaci na GP Belgie. “Sympatizuji se všemi tifosi a zaměstnanci Ferrari. Člověk si musí klást otázku, zda jsou správné priority, které Ferrari v poslední době zvolilo. A co je příčinou poklesu výkonu. Fanoušci Ferrari a zaměstnanci si takový výsledek nezaslouží.”

Ale konkrétnější Toto Wolff být nechtěl.

“Nechci říct… ve skutečnosti je špatné použít termín ‘priority Ferrari’, protože to strhává Ferrari a všechny lidi ve Ferrari do takové situace. Jedná se možná o rozhodnutí, která byla učiněna v rámci týmu, konkrétními osobami.”

Toto Wolff nebyl konkrétní, ale tajemstvím není jeho absence respektu vůči šéfovi Ferrari Mattiu Binottovi. Navzdory těžké situaci se Binotto těší podpoře nejvyšších šéfů Ferrari Louis Camilleriho a Johna Elkanna.