Hamilton prozradil, kdo všechno chce přestoupit do Mercedesu

Na pátečním předávání cen Mezinárodní automobilové federace v Paříži došlo i na téma jezdeckých přestupů. Lewis Hamilton, o kterém se mluví v souvislosti s přestupem do Ferrari pro rok 2021, označil několik jezdců, kteří by jej u Mercedesu mohli případně nahradit.

Štítky: Fernando Alonso Lewis Hamilton Max Verstappen Zveřejněno 9. 12 2019 — Lukáš Štěrovský

„Je to zajímavé období, protože je spousta jezdců, kteří se teď snaží kdekoliv zakotvit. S šéfem týmu Totem Wolffem mluvím o telefonátech, jaké vede se všemi jezdci, kteří chtějí do Mercedesu, včetně těch, kteří tu byli před chvílí,“ narážel Hamilton na Maxe Verstappena a Fernanda Alonsa, který podle posledních zpráv zase touží po návratu do F1.

„Každý se snaží odejít od svého týmu a dostat se tam, kde jsme my. Což je pochopitelné, každý chce vyhrát, všichni toho chtějí být součástí. Není to ale nic stresujícího. S Totem komunikujeme otevřeně. Nikdy mezi námi nebylo žádné tajemství, a to se nezmění,“ tvrdí Brit, který dodal, že s Mercedesem je prakticky od 13 let a společně napsali kus historie, takže si odchod neumí moc představit.

Na téma možného přestupu se pak vyjádřil i Max Verstappen. „Upřímně na to nijak nemyslím. Vím, že pro rok 2021 existují nějaké možnosti. Mám smlouvu ještě na rok. Rozhodující pro další sezonu bude to, co se stane v úvodu té nadcházející. A pak uvidíme. V minulosti se to už Red Bullu povedlo, takže věřím, že je to možné. Není to něco, co je jen zbožné přání.“

Diskuse k článku

Napsat komentář