Za Steinerův přešlap by mohl Haas přijít o body v Poháru konstruktérů

Günther Steiner nešel během uplynulé Grand Prix Ruska pro slova daleko a komisaře počastoval nepříliš lichotivými slovy. Pro jeho tým by mohl mít tento prohřešek neblahé dopady.

Štítky: GP Ruska Günther Steiner Haas Zveřejněno 8. 10 2019 — Bára Goldmannová

Kevin Magnussen během závodu nezvládl vybrat druhou zatáčku a následně podle komisařů neabsolvoval celý “pylonový slalom”, za což dostal pětisekundovou penalizaci. S trestem nebyl spokojen on ani šéf týmu Günther Steiner, který komisaře Emanuele Pirra označil za “hlupáka”.

“Nebýt toho hloupého komisaře, byli bychom dnes pátí,” rozčiloval se Steiner po skončení velké ceny. Posléze si o tom s nim šel promluvit osobně.

Podle informací portálu Motorsport.com by mohly následovat tyto tresty:

  • Zákaz vstupu do paddocku – Steiner by tak musel Grand Prix Japonska sledovat z tribuny
  • Finanční pokuta 250 000 euro
  • Ztráta bodů v Poháru konstruktérů – Americké stáji momentálně patří průběžné předposlední místo s 28 body na kontě. Ovšem stále mají reálnou šanci na překonání Alfy Romeo, na kterou ztrácí sedm bodů. Pro stáj by bylo osmé místo bezpochyby ještě příjemnější, neboť by dostali o tři miliony dolarů více než za místo deváté.

“Konec konců jsme všichni tady, abychom dělali naši práci,” uvedl ředitel závodů Michael Masi. “Ať už se jedná o komisaře, týmy, všechny. A zde musí vládnout určitý respekt. Jestliže někdo řekne něco nevhodného, pak tu máme kompetentní pro právní záležitosti mimo trať, kteří se na to mohou podívat.”

Diskuse k článku

Napsat komentář