Ferrari na rovinkách Mercedes ničí, Hamiltona potrápila technika

Tým Mercedes za sebou nemá ideální vstup do Grand Prix Belgie. Valtteri Bottas i Lewis Hamilton v trénincích ztráceli na Ferrari skoro sekundu, navíc úřadujícího šampiona potrápila technika.

Štítky: GP Belgie Mercedes Zveřejněno 30. 08 2019 — Lukáš Štěrovský

„Nebyl to pro nás samozřejmě nejlepší začátek, v prvním tréninku jsme měli problém s plynovým pedálem a přišli o výkon,“ popisuje Brit. „Na volnoběžné otáčky jsem se vrátil do boxů. Výměnou pár přepínačů jsme to ale opravili.

Když jsme se vrátili na dráhu, objevil se další problém, byl to trochu chaos. Na konci jsem odjezdil několik kol, ale nebylo to nic velkolepého. Pak jsme změnili nastavení, v prvním tréninku bylo vyvážení katastrofální.

Najednou jsem se cítil o moc lépe, ale pořád před sebou máme hodně práce. Ferrari vypadá dost rychle, jsou skoro o sekundu rychlejší než my jen na rovince k páté zatáčce. Je to působivé, ale budeme se dál snažit. Rozhodně jsme v boji o špičku, což je dobré,“ tvrdí Hamilton.

S kolegou souhlasí i Valtteri Bottas. „Vždycky jsme věděli, že tady Ferrari bude silné, a Red Bull taky. Ale Ferrari vypadá opravdu skvěle, na rovinkách nás úplně ničí,“ přiznává Fin.

View this post on Instagram

#valtteribottas #mercedes #newcontract

A post shared by GPF1 (@gpf1cz) on

Diskuse k článku

Napsat komentář