McLaren chce závodit v 500 mil Indianapolis pravidelně

Výkonný šéf McLarenu Zak Brown prohlásil, že se bude snažit o to, aby se Fernando Alonso, potažmo celý McLaren, účastnil závodu 500 mil Indianapolis pravidelně. Letošní start Španěla ve Staré cihelně by tak neměl být ojedinělou událostí.

Štítky: IndyCar McLaren Zveřejněno 25. 04 2017 — Lukáš Štěrovský

Tým Alonsovi povolil, aby se účastnil pětistovky v Indy namísto závodu F1 v Monaku. Za vším stojí hlavně nový výkonný ředitel McLarenu Zak Brown, který má do budoucna ještě větší plány. „Chtěl bych vidět stáj McLaren-Honda soutěžit v Indianapolis každý rok. Původně jsem si myslel, že tento nápad můžeme zrealizovat až v roce 2018.

Avšak vzhledem k tomu, jak se nám teď daří ve formuli 1 a jaká je Fernandova a naše touha, vznikla malá šance, kterou jsme uchopili za pačesy. McLaren je velkým fanouškem série IndyCar, myslíme si, že je to fantastická disciplína. Osobně ji sleduji celý život, takže jsem velmi nadšený, že se zúčastním závodu.

Indy 500: Alonso bude potřebovat pomoc ostatních jezdců

Měli jsme dost času na to, abychom to udělali správně. Když jsem volal Markovi (Milesovi, řediteli série IndyCar) a poté Michaelovi (Andretti, šéfovi týmu Andretti Autosport, se kterým se Alonso zúčastní závodu), bylo dobré, že jsme se dostali k solidnímu vozu. Myšlenkou je jet na čele pole.

Máme dobrou přípravu. Najali jsme vítěze Indy 500 z roku 2003 Gila de Ferrana, aby Fernandovi pomohl naučit se všechny zákonitosti týkající se závodu v Indianapolis. Jak jsem říkal, chtěl bych v něm McLaren vídat pravidelně. Učiníme tak znova s Fernandem? Rozhodně. Doufám jen, že budeme mít problém s kolidací Grand Prix Monaka a závodu v Indianapolis, když budeme na čele šampionátu,“ vtipkuje Zak Brown.

#FernandoAlonso #mclarenhonda #indy500 #spanishsamurai #zakbrown #formula1 #formulaone #formulauno #f1driver #f12017 #formuleras #sexydriver 🏁😎

Příspěvek sdílený PaddockClub 🍸 ¿Quieres unirte? (@paddockclub),

„Takže co bude v roce 2018? Musíme počkat a uvidíme, protože velmi tvrdě pracujeme na tom, abychom Fernandovi a Stoffelovi poskytli více konkurenceschopný vůz, než jaký máme teď,“ dodává výkonný šéf McLarenu.

Sám Alonso pak prohlásil, že jej mnohem víc láká možnost vítězství v Indianapolis 500, než dojet ve Velké ceně Monaka na slušné pozici s ohledem na současnou výkonnost týmu.

Foto: McLaren.com

Diskuse k článku

Napsat komentář