Auto je lepší závod od závodu, dnes jsme do toho dali vše, zní z Red Bullu

Max Verstappen zopakoval loňský úspěch, zatímco Daniel Ricciardo v Japonsku poprvé dosáhl na stupně vítězů. Skvělý výsledek, libovali si oba jezdci.

2 Štítky: Daniel Ricciardo GP Japonska Max Verstappen Red Bull Zveřejněno 8. 10 2017 — Josef Nekvinda

Další double na pódiu. Po týdnu Red Bull zopakoval úspěch z Malajsie, i když tentokrát to na vítězství v podání Maxe Verstappena nestačilo. Mladý Nizozemec dokončil na druhém místě těsně za vítězným Lewisem Hamiltonem. Už v úvodní zatáčce však musel překonat kolegu Daniela Ricciarda. Pak se ale Hamilton musel hodně otáčet do zpětných zrcátek.

„Byl to dnes znovu skvělý den,“ řekl Verstappen, který zopakoval svůj výsledek z loňského roku. „Suzuka mi vyhovuje, tuhle trať mám prostě rád. Tempo jsme podle mě měli slibné. V prvním stintu jsem na super měkké sadě pneumatik trochu bojoval s levou přední, ale jakmile jsem přezul na měkké, byl jsem vlastně docela konkurenceschopný.

Neustále jsem byl Lewisovi v patách, obzvláště pár posledních kol. Tempo bylo opravdu skvělé, jen je těžké předjet. V posledních dvou třech kolech, jsem do toho dal úplně všechno, abych se pokusil sjet tu mezeru. Dnešek byl tedy znovu opravdu skvělý a auto se zlepšuje závod od závodu, takže jsem za to skutečně šťastný,“ blahořečil po závodě Max Verstappen.

Toho na stupně vítězů doprovodil i stájový kolega Daniel Ricciardo, jenž se naopak v závěru musel ohlížet za svá záda, kde se nachází Bottas. I jemu se podařilo finského pilota udržet za sebou a Australan tak mohl slavit první zdejší stupně. Navíc letošní deváté.

„Je to tady mé první pódium. Můj cíl před víkendem bylo získat takové umístění, a toho jsem dosáhl. Je to skvělé. Jde o okruh, na kterém jsem si to vždy užíval a letošními vozy je to hodně zábavné. Závod se po svém startu roztrhal na skupinky, nebylo to tudíž z mého pohledu příliš vzrušující. Na konci tu byl ještě Valtteri, takže s tou trochou tlaku v závěru to bylo o něco zábavnější,“ vykládal Ricciardo.

Arigato 🇯🇵

Příspěvek sdílený Daniel Ricciardo (@danielricciardo),

Diskuse k článku

Napsat komentář