Odraz ode dna? Mercedes chce v Miami nasadit kritické úpravy

Stáj z Brackley po matném vstupu do šampionátu doufá, že se už pro závod v Miami povede nasadit kriticky důležité aktualizace, které by měly německému týmu výrazně pomoci, doufá v to jak technický šéf Andrew Shovlin, tak Toto Wolff.

Štítky: Mercedes Toto Wolff Zveřejněno 2. 05 2022 — Vašek Štěpánek

Stříbrné šípy se v letošní sezoně zatím trápí. Monopost W13 trpí až masivním poskakováním a v důsledku toho mají oba jezdci Mercedesu nastavenou vyšší světlou výšku vozu – ta ale díky novým pravidlům auto výrazně zpomaluje.

V Imole měl Lewis Hamilton nastavenou světlou výšku na samé hraně a z velké části také kvůli tomu v závodě výrazně ztrácel. Mercedes je ale přesvědčen, že pokud tyto problémy vyřeší, odemkne tím obrovský potenciál, který se ve voze údajně nachází.

Tým tak tvrdě pracuje na vylepšeních, která mají týmu pomoci se dostat zpět ke startovní špičce – první velké aktualizace by mohly přijít už v Miami, alespoň v to pevně doufá technický šéf stříbrných šípů Andrew Shovlin.

„Víme, kde nyní jsme, víme, že to není dobré a také víme, kde chceme být. Myslím, že našemu autu začínáme postupně přicházet na kloub a plánujeme velký balík vylepšení. Doufám, že se povede tyto aktualizace přivést už do Miami.

Samozřejmě tím nevyřešíme všechny naše problémy, rozhodně nám ale tyto upgrady mohou okamžitě pomoci a také nám doufám nastíní, jakým směrem se ve vývoji dál vydat. Je to velká výzva, opravdu, ale nevzdáme se.

Určitě naše aktuální problémy nevyřešíme přes noc, Miami by ale mohlo být pro nás kritickým závodem, který napoví, zda jdeme správnou cestou. Skutečně doufám, že se nám nové díly povede dodat už právě tam,“ svěřil se Shovlin.

Se slovy hlavního technického šéfa souhlasí také nejvyšší představitel Mercedesu Toto Wolff. Podle rakouského manažera je nyní aktuálně nejdůležitější, aby zaměstnanci nepanikařili a udržela se ve stáji dobrá morálka a atmosféra.

Podobně jako Shovlin i Toto Wolff pevně doufá v úspěšnou dodávku nových dílů už do Miami. Šéf stříbrných šípů je přesvědčen, že právě tam by mohl jeho tým dostat alespoň část svých trablí pod kontrolu a posunout se opět dál.

Renault láká na vodíkový model