Varování pro Hamiltona: Russell není Bottas a své šance využije

Dvojnásobný šampion formule 1 Fernando Alonso předpovídá, že Lewis Hamilton bude mít příští rok plné ruce práce se svým novým týmovým kolegou Georgem Russellem. Stejný názor má také Hamiltonův rival v boji o letošní titul Max Verstappen.

Štítky: Fernando Alonso George Russell Lewis Hamilton Mercedes Zveřejněno 18. 10 2021 — Vašek Štěpánek

Třiadvacetiletý Brit konečně dostal šanci u top týmu. George Russell na konci letošní sezony odchází z Williamsu a připojí se k jednomu z nejlepších týmů současnosti, k Mercedesu a jeho týmovým kolegou bude Lewis Hamilton.

Rodák z King’s Lynn je považován za jeden z největších talentů současnosti a mluví se o něm i jako o budoucím mistru světa. Není se čemu divit, Russell v pomalém Williamsu září, z posledních šesti závodů celkem čtyřikrát skončil na bodech a získal jedno podium.

Russellovou specialitou jsou kvalifikace, Brit je schopen z pomalého vozu dostat i to, co v něm není. Od Grand Prix Belgie letošního roku navíc dokázal Russell ve Williamsu už dvakrát porazit i oba jezdce Mercedesu!

Mistr světa z let 2005 a 2006 Fernando Alonso si proto myslí, že Russell bude Hamiltonovi zatápět. „Russell už několikrát prokázal svůj velký talent a úchvatnou rychlost. Vloni, když naskočil do Mercedesu, si vedl opravdu dobře.

Stíhal Bottasovi a byl velmi blízko svému prvnímu vítězství, a to neměl s vozem Mercedesu žádné zkušenosti. Hamiltona příští rok rozhodně čeká daleko silnější soupeř než v posledních letech,“ naráží Alonso na Bottase.

Fin se z Mercedesu zase přemístí do Alfy Romeo, kde nahradí končícího Kimiho Räikkönena, druhý pilot Alfy je ale stále neznámý, hlasitě se hovoří o čínském talentu Guanyu Zhouovi, který aktuálně působí ve formuli 2.

Alonso také uvedl, že celková nálada týmu se bude odrážet od formy nového vozu. „Pokud bude mít Mercedes rychlé auto, existuje riziko, že se tým destabilizuje. Russell není Bottas a je připraven využít svou šanci na maximum.

Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se souboj mezi nimi (Hamiltonem a Russellem) bude v průběhu příštího roku vyvíjet,“ uzavřel Španěl. Podobný názor má také Max Verstappen, ten už před měsícem avizoval, že Russell bude pro Hamiltona těžkým soupeřem.