Nebýt nehody, Schumacher by dnes byl týmovým manažerem. A skvělým

Norbert Haug, který až do roku 2012 zastával jednu z vedoucích pozic ve sportovním oddělení Mercedesu, vysekl poklonu Michaelu Schumacherovi. Nebýt zranění, které Němec utrpěl při nehodě na lyžích v roce 2013, mohl se stát úspěšným obchodníkem nebo klidně i šéfem týmu F1.

Štítky: Michael Schumacher Norberg Haug Zveřejněno 9. 06 2021 — Lukáš Štěrovský

Haug pracoval se Schumacherem ještě v dobách před formulí 1, kdy závodil ve sportovních vozech, a rovněž při jeho návratu do královny motorsportu za tým Mercedes. Němcovu osobnost tak zná velice dobře.

„Stal by se perfektním a špičkovým manažerem, který by nebyl o nic méně úspěšný než v závodním autě,“ je přesvědčený Haug, podle kterého k tomu měl Schumacher ty správné schopnosti a vlastnosti.

„Co se týče osobního rozvoje, Michael nebyl o nic pomalejší než na dráze. Mluvil dokonalou angličtinou, byl ve skvělé kondici, inteligentní a vždy plný energie. Jako jezdec byl extrémně hladový po vědění a tom, aby všemu přišel na kloub.

Byl taky empatický vždycky, když došlo na práci s mechaniky a členy týmu. Všechny motivoval, znal zpaměti data jejich narození, ptal se jich na rodiny…,“ vyjmenovává Haug.

Schumacher si v minulosti už vyzkoušel roli poradce týmu Ferrari, kde po svém konci působil od roku 2007 do sezony 2009.

Haug a Schumacher – oba ve své poslední sezoně u Mercedesu.