Russel je stejně dobrý jako Hamilton, když začínal

S velmi zajímavým tvrzením přišel jeden z šéfinženýrů Williamsu, Dave Robson. Podle něj je evidentní, že jeho svěřenec George Russell dosahuje mistrovských kvalit Lewise Hamiltona.

Štítky: Dave Robson George Russell Lewis Hamilton Zveřejněno 17. 05 2021 — Lukáš Štěrovský

Robson dobře ví, o čem mluví, u McLarenu totiž pracoval po roce 2007, kdy se k týmu připojil Lewis Hamilton. V letech 2010 až 2012 dělal Robson závodního inženýra Jensonovi Buttonovi, poté přešel v roce 2015 do Williamsu, kde ve stejné pozici pomáhal Felipemu Massovi.

„Myslím, že tam je rozhodně několik podobností,“ říká o Hamiltonovi a Russellovi. „Byly zřejmé od první chvíle, kdy jsem George potkal a on si vyzkoušel simulátor. Potom jsme ho nechali vyzkoušet silniční auto. Něco v něm je.

Myslím, že je to talent. Podle mého je George velmi blízko Lewisovi a má potenciál se mu vyrovnat. To je jasné,“ tvrdí.

Podobné to prý bylo i s Hamiltonem, ještě než přišel do F1. McLaren nad ním totiž držel ochrannou ruku mnoho let předtím. „Bylo to očividné už z doby jeho dětství, když ho McLaren vzal na test na letište Elvignton, aby se projel tam a zpět po ranveji.

Byl na sebe strašně přísný, zatímco většina dětí, která se tam dostala, měla prostě jen radost z toho, že se můžou projet ve voze F1. Od začátku byl jiný. Má talent a úžasný přístup. Nezbývá než před ním smeknout,“ dodává na adresu Hamiltonových současných úspěchů.

Honda plánuje prodávat v Severní Americe do roku 2040 pouze elektrická vozidla

S Jensonem Buttonem v roce 2010.