Ricciardovi pomohly v Imole Alonsovy poznatky

Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso je o víkendu GP Emilia-Romagna přítomen v garáži Renaultu. Příští rok se s francouzskou automobilkou vrátí do F1, v Imole se tak seznamuje s jednotlivými procedurami. Zároveň však pomáhá svými radami současnému závodníkovi Renaultu – Danielu Ricciardovi.

Štítky: Daniel Ricciardo Fernando Alonso Imola Zveřejněno 1. 11 2020 — Petr Čermák

Daniel Ricciardo na konci roku Renault opustí a od příští sezóny bude závodit pro konkurenční McLaren. To mu ale nebrání pracovat na 100 % a pomáhat týmu v postupném návratu na vrchol. Po GP Eifelu, kde získal třetí místo, chce opět bojovat o co nejlepší umístění. Do zítřejšího závodu v Imole odstartuje z páté příčky.

V garáži má pak významnou posilu – Renault totiž tento víkend doprovází jejich budoucí závodník Fernando Alonso, který po konci sezóny Ricciarda nahradí. O víkendu se dvojnásobný šampion seznamuje se svým budoucím týmem a s jednotlivými procedurami.

Mistr světa z let 2005 a 2006 na Imole v minulosti závodil, takže mohl přispět svými poznatky k nastavení vozu. V roce 2005 zde dokonce zvítězil, v posledních kolech se mu podařilo ostrážit dotírajícího Schumachera. O rok později si tito dva jezdci formaci prohodili – Alonso tak dojel druhý.

„Byl to dobrý den,“ chválil svůj tým a Alonsovu přítomnost Daniel Ricciardo. „Příští rok to bude můj soupeř, na což se samozřejmě těším. Bude pracovat s mým týmem, s mými inženýry, takže jsme ho pozvali na naše brífinky a předzávodní mítinky.“

„Bylo to docela nápomocné, jelikož jsme si ho včera vyslechli a on nám řekl, jaké nastavení by použil, protože tu v minulosti závodil. Pro nás je to neznámá lokace, takže mít pohled někoho dalšího se rozhodně vyplatilo.“

Fernando Alonso se v letošním monopostu Renault R.S.20 nedávno svezl po okruhu v Barceloně (absolvoval 100 km v rámci filmovacího dne). Zároveň navštívil továrny ve Velké Británii a Francii. Příští týden pak dvojnásobný šampion absolvuje dvoudenní test v Bahrajnu, kde se sveze s dva roky starým vozem.

Mercedes vsází na kontinuitu: Vandoorne a de Vries zůstávají