Rakousko se opakovat nebude. Mercedes vyřešil potíže s chlazením

Poradce rakouské stáje Helmut Marko tvrdí, že Mercedes vyřešil trable s chlazením svých vozů, které se projevily hlavně v Rakousku, kde nakonec vyhrál Max Verstappen. To by mohlo být klíčové před nadcházejícím závodem v Německu, jelikož Evropou bude procházet vlna veder – přestože o víkendu by mělo nad okruhem Hockenheimring i sprchnout.

Štítky: Helmut Marko Mercedes Zveřejněno 25. 07 2019 — Lukáš Podstata

Německá stáj vyhrála úvodních osm závodů letošního ročníku. První porážka přišla až při závodu v Rakousku, při kterém panovaly velmi vysoké teploty. Tento fakt zapříčinil, že vozy Mercedes musely být přenastaveny na konzervativnější režim, aby nedošlo k přehřátí pohonné jednotky.

„Vysoké teploty pro nás v Rakousku byly velmi náročné, a proto v dalších závodech musíme být velmi ostražití,“ má jasno šéf týmu Toto Wolff.

Helmut Marko v rozhovoru pro Auto Bild však uvedl, že Stříbrné šípy na této slabině zapracovaly. „Mercedes má v horkém počasí problémy, které by ostatním mohly v závodě nahrávat. Ale slyšel jsem, že nasadí nové šasi společně se systémem chlazením.“

To potvrzuje i finský pilot Valtteri Bottas. „Velmi mě potěšilo zjištění, že v dalším závodě dostaneme vylepšenou a účinnější verzi chlazení,“ přiznal Fin.

Toto Wolff a Helmut Marko

Diskuse k článku

Napsat komentář