Aston Martin ztrácí zájem o F1, bude i nadále “zbytečně drahá”

Aston Martin pomalu ztrácí nadšení vstoupit po roce 2020 do formule 1, ať už v jakékoli větší roli. Na vině je podezření, že se nepovede dosáhnout stavu, ve kterém F1 bude umět držet náklady na vývoj aut a motorů na rozumné úrovni. Technická pravidla na motory pro sezonu 2021 budou každou chvíli zveřejněna, ale Aston Martin se už teď obává, že pro něj nebudou atraktivní.

1 Štítky: Aston Martin Pohonné jednotky Zveřejněno 30. 06 2018 — GPF1.cz

“Bohužel to vypadá, že nová pravidla v nás nevzbudí zájem,” řekl magazínu Autocar šéf Aston Martinu Andy Palmer. “Aston měl zájem na základě toho, že náklady budou kontrolovány pravidly, že pilot jako takový bude mít větší vliv na výsledek.

Podle toho, co vím, tak náklady dolů nepůjdou, naopak se obávám toho, že při snaze honit desetiny sekundy budou vynakládány obrovské finanční prostředky.

Jako Astin Martin sport milujeme a rádi bychom se nějak zúčastnili. Ale nemůžeme si dovolit bojovat v tom, kdo utratí více. Je to zbytečně drahé a poškozuje to sport. Protože kdo nakonec tu kýženou desetinu sekundy získá, vyhraje.

Neříkám, že do toho definitivně nejdeme, ale jsem ještě neviděl finální návrh pravidel. V některých oblastech není jasno. Ale pokud budou otevřené dveře k soutěži, kdo víc utratí, nebudeme toho součástí.”

Aston Martin má marketingovou dohodu o sponzorství s týmem Red Bull.

Zveřejněno! Známe parametry nových motorů pro rok 2021

Diskuse k článku

Napsat komentář