Namotivovaný Hamilton ujišťuje, že s Mercedesem bude zase vyhrávat

Souboj Lewise Hamiltona s Maxem Verstappenem ve Velké ceně Spojených států posílil jeho důvěru, že Mercedes může příští rok bojovat o osmý titul.

Štítky: Lewis Hamilton Mercedes Zveřejněno 24. 10 2022 — Jiří Košta

Verstappen vyhrál o více než pět sekund poté, co předjel Hamiltona se šesti koly do konce závodu. Navzdory tomu, že série Mercedesu bez vítězství pokračovala, Hamilton byl povzbuzen tím, jak blízko byli k vítězství.

„Z dneška si vezmu, že jsme měli dobré tempo, jsem rychlý a vím, že až postaví auto, dostanu ho na vrchol. Musíme pokračovat v práci,,” komentoval dění druhý muž v cíli.

Mercedes tento víkend přinesl pro svůj vůz několik vylepšení, z nichž ne všechny byly během závodu použity, což týmu pomohlo dále smazat deficit.

„Chtěl bych poděkovat svému týmu. Všichni v továrně tak tvrdě pracují a pro všechny to byl tak náročný rok.

Přijeli jsme sem s upgrady, všichni tvrdě pracovali, aby ty úpravy udělali a opravdu to mělo efekt, takže jsme si dnes byli blíž. Jsem na všechny opravdu hrdý. Mrzí mě, že jsem nemohl vyhrát, dal jsem do toho úplně všechno.”

Boj o vítězství mezi dvojicí netrval dlouho. Jakmile Verstappen dojel Hamiltona, rychle ho předjel Mercedes v zóně DRS.

„Byli jsme ve vedení a viděl jsem, že se blíží sekundu na kolo, a já jsem na to nedokázal odpovědě.

Přijel z takové vzdálenosti na rovince, myslím, že jsou na rovinkách o 10 km/h rychlejší než my. A na konci rovinky naše zrcátka vibrují tak, že jsem neviděl, kde je, takže bylo těžké se bránit.”

Zatímco Red Bull si dnes zajistil pohár konstruktérů, Mercedes má šanci porazit Ferrari. Hamilton řekl, že nedokáže slovy vyjádřit, jak moc by to pro tým znamenalo, obzvláště se vším, co se děje a se vším, co se stalo v posledním závodě loňského roku.

„Získat vítězství by byl pro nás všechny obrovský triumf a nesmírně obohacující.”

Toyota chce se sedanem bz3 konkurovat Tesle Model 3