Kimi Räikkönen se po odchodu z F1 stal šéfem závodního týmu

Kariéra Kimiho Räikkönena ve F1 možná skončila na konci sezony 2021, ale zdá se, že Finova kariéra v motoristickém sportu se letos vydá jiným směrem, když se ujme vedení továrního motokrosového týmu.

Štítky: Kawasaki Kimi Räikkönen Zveřejněno 27. 01 2022 — Jiří Košta

Závodní tým Kawasaki, který se účastní MXGP, motokrosového šampionátu Grand Prix řízeného FIM, představuje vstup japonského výrobce.

Pro rok 2022 převezme otěže týmu jako šéf Kimi Räikkonen spolu s minulým vítězem GP motokrosu Anttim Pyrhonenem.

Zatímco oba jsou zapojeni do seriálu již deset let pod týmem IceOne Racing, rok 2022 je prvním rokem, kdy šampion ze sezony 2007 převezme řízení továrního týmu poté, co Kawasaki vstoupila na palubu s plnou podporou mateřské společnosti v Japonsku.

,,Není žádným tajemstvím, že je pro mě jednou z mých velkých životních vášní po mnoho let motokros, ale tento tým není jen tím, co byste mohli nazvat koníčkem,” řekl Räikkönen.

Kimi při tréninku kousek od svého domova

,,Je to velmi vážné a snažíme se být tím nejlepším týmem, co jen můžeme. Nyní, když jsem odešel ze závodění, budu moci trávit více času na tomto projektu; ne na každodenní bázi, ale více ze strategického hlediska pomocí mé zkušenosti s tím, jak fungují týmy a co vytváří úspěch na světové scéně.

Všichni, včetně mě, jsme potěšeni, že si nás Kawasaki vybrala do továrního týmu. Vím, že šance na úspěch je vždy větší s přímou tovární podporou, takže to pro nás jako nový závodní tým Kawasaki v MXGP znamená velkou příležitost.”

Rok 2021 byl zakončen dramatickým vyvrcholením sezony, protože tři jezdci bojovali až do závěrečného závodu o titul a se stříbrnou medailí zajistil Romain Febvre Kawasaki vůbec nejlepší výsledek v premiérové třídě ​​MXGP.

Třicetiletý Francouz bude opět lídrem KRT poté, co podepsal novou dvouletou smlouvu přímo s japonskou továrnou, která bude nyní ještě hlouběji zapojena do nového projektu, který je spojen s bývalým jezdcem F1.

Tovární tým se v letošním roce navíc objeví i v České Republice, protože 17. července pojede v Lokti.

Formule E zahajuje novou sezonu, jezdce čeká výzva v podobě Saúdské Arábie