Zoufalý Russell: Byl to nejhorší závod od roku 2019

George Russell vnímá svůj výkon z GP Portugalska jako jeden z nejhorších víkendů od roku 2019, kdy byl Williams osamocený na samém chvostu pole.

Štítky: George Russell GP Portugalska Zveřejněno 3. 05 2021 — Vašek Štěpánek

George Russell byl po sobotní kvalifikaci za hvězdu, když dokázal s Williamsem obsadit jedenáctou příčku. Pilot Williamsu jen těsně nepostoupil do závěrečné části kvalifikace. Závod tak byl jednou z největších příležitostí, jak pro tým z Grove vybojovat nějaké body.

Oslavy se ale nekonaly, po startu se Russell bezmocně propadal až na šestnácté místo. Brit přiznal, že se svým tempem nemohl nic dělat.

„Bylo to těžké, pravděpodobně to byl jeden z nejtěžších závodů od roku 2019, kdy jsme byli příliš daleko za ostatními. Dnešní závod byl jen o přežití, sotva jsem udržel auto na trati. Je to velká škoda, nemohl jsem s nikým bojovat,“ stěžuje si Russell.

Williams do letošní sezony připravil extrémně citlivé auto. Na některých okruzích má být Williams relativně konkurenceschopný, na jiných zase méně. Vítr je pravděpodobně největším nepřítelem britského týmu.

„Ano, vím, jaké auto jsme letos postavili a také vím, jak moc je citlivé na vítr. Když je hodně větrno, tak jsme pomalí, když není, jsme relativně konkurenceschopní.

Bylo to vidět i v kvalifikaci. Kolo, které jsem zajel ve druhé části, přišlo z ničeho a málem jsme postoupili i do Q3. Máme za sebou tři závody, dva z nich nebyly kvůli větru úplně ideální. Doufám, že v průběhu sezony budou podmínky o něco normálnější a my budeme schopni bojovat více vpředu.

Celkově jsme ale pořád vzadu. Musíme využívat příležitostí, které se nám naskytnou. Jak jsem řekl, dnes to byl jeden z nejtěžších závodů, které jsem musel absolvovat. Snad to bude v průběhu roku lepší,“ uzavřel Russell.

Volkswagen bojuje o pozici lídra v elektromobilech. Premiéru si odbyl model ID.4 GTX