F1 Esports: Haas porazil všechny soupeře a získal titul

Virtuální šampionát pod hlavičkou formule 1 je u konce. Profesionálové i nadšenci se sešli ve hře F1 2020 na okruhu v Brazílii.

Štítky: F1 Esports Zveřejněno 14. 02 2021 — Jiří Košta

Třetí a poslední “závodní víkend” odstartoval sprint, kde se opět ukázali hvězdy z F1 Esports. Nicolas Longuet z Alpine získal pole position, které proměnil ve vítězství. Brendon Leigh pokračoval s Ferrari na úspěšné vlně, když skončil druhý. Stupně vítězů překvapivě doplnil Fabrizio Donoso Delgado.

Sprint určil pořadí pro hlavní závod hvězd. Z prvního místa odstartoval překvapivě humorista Armaud Tsamere, následovaný Arturem Leclercem. Třetí měl odstartovat Nicolas Prost, ale kvůli problémům s připojením se na roštu neukázal.

Start proběhl hodně hekticky a většina pole do sebe narazila a zasekla se v zatáčkách Senna S. George Russell tak poskočil ze 14. místa na startu až na třetí! Hlavní závod vedl Dino Beganovic s Ferrari, jenž byl následovaný Tsamerem a Enzem Fittipaldim z Haasu.

Jezdci opět sbírali mnoho penalizací a měli jsme možnost sledovat stíhací jízdu Russella, který se postupně dostal až do vedení. Na druhém místě se statečně držel Enzo Fittipaldi, jenž byl stínovaný Beganovicem a Alexem Albonem z Red Bullu.

Na čele i kvůli tomuto souboji odjížděl Russell, který nasadil nejměkčí sadu pneumatik pro úvodní stint. Soupeři ho ale ani po zastávkách v boxech nedohnali, proto si Brit připsal své šesté vítězství v řadě, druhé v tomto šampionátu.

Enzo Fittipaldi si jel vlastní závod na druhé příčce, čímž si připsal důležité body pro své celkové vítězství. Stupně vítězů uzavřel Albon, čímž se prozatím pomyslně rozloučil s formulí 1. Čtvrté místo získal Beganovic, ale bodově to na prvenství nestačilo, jelikož Pietro Fittipaldi skončil hned za ním.

Haas se tak stal vítězem virtuálního šampionátu na charitu, přičemž dostal od pořadatele 20 000 dolarů. Druhé skončilo Ferrari a třetí Williams.

Autonomní Volkswageny by měly na trh přijít do pěti let