Kvůli závodu v Austrálii proběhla krizová schůzka

Na setkání týmů (s výjimkou McLarenu) a FIA bylo podle britské televize Sky Sports dohodnuto, že se má Velká cena Austrálie jet. Hlavní slovo ale nejspíš budou mít v pátek ráno místního času australské úřady.

Štítky: FIA GP Austrálie Zveřejněno 12. 03 2020 — Tomáš Richtr

Reportér Craig Slater z televize Sky Sports hovořil s některým z týmových šéfů po schůzce mezi týmy (vyjma McLarenu) a představiteli FIA. Ti se podle vyjádření zmiňovaného šéfa týmu shodli, že chtějí, aby se Velká cena Austrálie jela. Schůzka skončila v jednu v noci místního času.

Na páteční ráno místního času je naplánovaná schůzka, která má definitivně rozhodnout o osudu Velké ceny Austrálie.

Původní zpráva:

Pořadatelé GP Austrálie po rozhodnutí McLarenu zveřejnili prohlášení, ve kterém informují o výsledcích testů na koronavirus u některých lidí z padoku. U jednoho člena týmu McLaren byl test pozitivní. V důsledku toho se McLaren rozhodl ze závodu odhlásit. Rozhodnutí o zrušení závodu nepadlo, pořadatelé chystají krizovou schůzku, jejíž výsledky by měly být známé v noci na pátek.

Pořadatel, Australian Grand Prix Corporation (AGPC), informoval o výsledcích testů na koronavirus u osmi lidí, na výsledky devátého testu se čeká.

Jeden z testů byl pozitivní, a to právě u člena McLarenu.

“V důsledku toho tým McLaren oznámil odstoupení z Velké ceny Austrálie,” řekli pořadatelé. “AGPC je v komunikaci s F1, FIA a s Úřadem pro zdraví a služby ohledně širších dopadů výsledků těchto testů.”

AGPC poskytne nové informace podle toho, jak budou k dispozici další detaily.

Členové týmu Haas měli taktéž negativní testy.

Podle informací GPF1 je na pátek ráno 7:00 australského času (23:00 českého času ve čtvrtek) naplánovaná krizová schůzka ohledně GP Austrálie. Zúčastnit se jí mají mj. premiér státu Victoria Daniel Andrews, ministr mj. pro eventy a závodění Martin Pakula a Chief Medical Officer státu Victoria Andrew Wilson.

Diskuse k článku

Napsat komentář