Honda na úrovni Renaultu již příští rok

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost řekl, že příští rok bude Honda mnohem blíže Renaultu. Zároveň potvrdil, že ukončení smlouvy s Renaultem bylo dobré rozhodnutí, a doufá, že příští rok se Toro Rosso vrátí k motorům Ferrari. “Očekávám, že příští rok bude Honda mnohem blíž, protože prostředků na to mají dost. Jsem si jistý, že…

Štítky: Franz Tost Renault Toro Rosso Zveřejněno 15. 10 2015 — Marie Tomšíková

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost řekl, že příští rok bude Honda mnohem blíže Renaultu. Zároveň potvrdil, že ukončení smlouvy s Renaultem bylo dobré rozhodnutí, a doufá, že příští rok se Toro Rosso vrátí k motorům Ferrari.

“Očekávám, že příští rok bude Honda mnohem blíž, protože prostředků na to mají dost. Jsem si jistý, že se tak stane nejpozději do roku 2017. Pokud ne, tak se na to bude muset podívat FIA. Měla by zajistit větší svobodu ve vývoji, a to alespoň do té doby, než se síly z části vyrovnají.”

Velmi diskutované téma posledních týdnů je, že Red Bull a Toro Rosso po vypovězení smlouvy Renaultu nemají motory pro příští sezónu. Tost potvrdil, že rozloučení s Renaultem byl krok správným směrem, kterého nelituje. Italský tým chce obnovit partnerství s Ferrari, se kterým spolupracoval v letech 2007 až 2013.

“Do Renaultu jsme investovali hodně peněz, energie a pořád nevidíme žádný pokrok, který jsme očekávali. Potom si tedy musíme položit otázku: Proč bychom se neměli vrátit k Ferrari? To je partner, kterého známe a potřebujeme.”

Renault má být údajně jen malý krok od vytvoření vlastního továrního týmu pro příští rok. Ten by měl vzniknout po odkoupení Lotusu. Šéf týmu Toro Rosso ale odmítá jakékoliv znepokojení touto situací.

“Nemám ponětí, co Renault plánuje. Nezajímá mě, co budou dělat, ale historie ukázala, že je dobré mít vedle továrního týmu alespoň jeden zákaznický. Ale to je jejich problém,” řekl Tost.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2014, Grand Prix of Bahrain, Franz Tost (AUT, Scuderia Toro Rosso), *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI +++

Diskuse k článku

Napsat komentář