Mercedes zvažuje týmovou režii

S ohledem na problémový víkend v Singapuru přiznal Toto Wolff, že pokud by výkony Mercedesu a jeho náskok v Poháru jezdců a konstruktérů měly i nadále klesající tendenci, mohla by se stáj uchýlit k týmové režii. V předcházejících etapách šampionátu přitom šéf Mercedesu prohlašoval, že nemá problém s tím, aby spolu oba piloti německé stáje volně závodili. V Singapuru ale došlo k do…

Štítky: Mercedes Toto Wolff Zveřejněno 23. 09 2015 — Lukáš Štěrovský

S ohledem na problémový víkend v Singapuru přiznal Toto Wolff, že pokud by výkony Mercedesu a jeho náskok v Poháru jezdců a konstruktérů měly i nadále klesající tendenci, mohla by se stáj uchýlit k týmové režii.

V předcházejících etapách šampionátu přitom šéf Mercedesu prohlašoval, že nemá problém s tím, aby spolu oba piloti německé stáje volně závodili. V Singapuru ale došlo k do té doby nevídanému výkonnostnímu propadu, kdy tým z Brackley nestačil nejen na Ferrari, ale i Red Bull, přičemž pro tuto změnu nenalezl stoprocentní vysvětlení. Problémy se tak mohou opakovat i v Japonsku a dalších velkých cenách.

Z toho důvodu už Toto Wolff nevylučuje možnost použití týmové režie, pokud si to situace na závodní trati bude žádat. Pro Mercedes je žádoucí hlavně pokrytí hrozby ze strany Sebastiana Vettela. Ten totiž se svým ferrari ztrácí pouhých osm bodů na Nica Rosberga. Ztráta na Lewise Hamiltona činí čtyřicet devět bodů s tím, že zbývá šest závodů do konce letošního šampionátu.

„Pokud bude rozdíl na konci šampionátu ještě menší, budeme o tom (týmové režii) přemýšlet,“ přiznal Wolff německému tisku. Rakouský rodák ale současně uklidňuje fanoušky. Podle něj by neměl nikdo, a to včetně členů týmu, předčasně propadat panice. „Auto je stejné jako v závodech před Singapurem. Neztratilo nic ze svého výkonu,“ ujišťuje Toto Wolff.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2015, Grand Prix of Singapore, Toto Wolff (AUT, Mercedes AMG Petronas Formula One Team), *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI +++

Diskuse k článku

Napsat komentář