Verstappen vyhrál třetí trénink, ale situace není přehledná

Nejrychlejší čas v generálce na kvalifikaci na Velkou cenu Mexika zajel Max Verstappen. Druhý Lewis Hamilton ztratil necelou setinu sekundy. Pomyslné stupně vítězů doplnil druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo. Na okruhu bratří Rodríguezových sice vládlo slunečné počasí, přesto teploty nedosahovaly nějak vysokých hodnot. Pilotům se opět nedařilo zahřívat své pneumatiky, což zapříčinilo nízkou přilnavost.…

Zveřejněno 29. 10 2016 — Marie Tomšíková

Nejrychlejší čas v generálce na kvalifikaci na Velkou cenu Mexika zajel Max Verstappen. Druhý Lewis Hamilton ztratil necelou setinu sekundy. Pomyslné stupně vítězů doplnil druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo.

Na okruhu bratří Rodríguezových sice vládlo slunečné počasí, přesto teploty nedosahovaly nějak vysokých hodnot. Pilotům se opět nedařilo zahřívat své pneumatiky, což zapříčinilo nízkou přilnavost.

Na první příčce se hned ze začátku usadil Lewis Hamilton. Za ním pak bojovali piloti Red Bullu, Ferrari a Nico Rosberg. Naopak konec výsledkové tabulky patřil jezdcům McLarenu.

Třetí trénink se obešel bez větších incidentů, k vidění bylo jen pár zablokovaných kol a drobné výlety mimo trať. V samotném závěru se jeden z pilotů Haasu dostal do hodin. Pět minut před koncem na okruh vyjelo všech dvaadvacet pilotů. Jezdci se snažili zajíždět kvalifikační pokusy, ale jejich snažení komplikoval hustý provoz. Maálokterému pilotovi se povedlo zajet čisté kolo, a tak nejsou výsledky pořád zcela reprezentativní.

Výsledky třetího tréninku na GP Mexika:

cv8o885wiaat216

cv8lsooxyaaavco

cv8iulzweaqqova

cv8fnrlxeaa6heo

cv8cmsewaaejpap

cv8bqlfw8aqagyi

Čtěte dále: Penalizace za závodní incidenty jsou nesmyslné

Diskuse k článku

Napsat komentář