Hamilton začal v USA nejlépe, první trénink bez problémů ovládl

Víkend začal ve slunečném Austinu nejlépe pro Lewise Hamiltona, který zaznamenal nejrychlejší čas v první části tréninkového programu. O tři desetiny překonal týmového kolegu Nika Rosberga, na kterého ve zbývajících závodech nutně musí získat nemálo bodů. Oba jezdci Mercedesu začali své jízdy na super-měkkých pneumatikách, těch nejměkčích dostupných tento víkend na okruhu Amerik. Svoje vlastní časy…

Štítky: výsledky Zveřejněno 21. 10 2016 — Šimon Trantina

Víkend začal ve slunečném Austinu nejlépe pro Lewise Hamiltona, který zaznamenal nejrychlejší čas v první části tréninkového programu. O tři desetiny překonal týmového kolegu Nika Rosberga, na kterého ve zbývajících závodech nutně musí získat nemálo bodů.

Oba jezdci Mercedesu začali své jízdy na super-měkkých pneumatikách, těch nejměkčích dostupných tento víkend na okruhu Amerik. Svoje vlastní časy však překonali po přezutí na žlutě označených měkkých pneumatikách, na kterých poté jezdili kola v rámci závodní simulace.

Třetím v pořadí byl Max Verstappen, který se zatím může těšit rychlostní výhodě proti týmovému kolegovi z Red Bullu Danielu Ricciardovi, kterému se nedařilo najít ideální rychlost. Kimi Räikkönen na ferrari obsadil čtvrtou příčku, což pro tým z Maranella může být uspokojivým výsledkem. Zvláště když druhému jezdci Sebastianu Vettelovi se nedařilo: nejprve měl opět problém se žlutými vlajkami a poté s odpadajícím zpětným zrcátkem.

Nico Hülkenberg dokázal zajet pátý nejrychlejší čas, což by mohlo pro Němce předznamenávat velmi dobrý víkend. Alfonso Celis, kterému byl propůjčen druhý monopost Force Indie pro první trénink, byl v porovnání s Hülkenbergem pomalý a za nejlepší desítkou hodně zaostal.

Domácí tým Haas má v Texasu velmi silnou podporu z řad fanoušků, s rychlostí na trati to však prozatím nevypadá růžově. Romain Grosjean a Esteban Gutiérrez obsadili čtrnáctou a patnáctou příčku, což je nemůže uspokojit, vzhledem k tomu, že tým Gena Haase v domácím závodě bude cílit na bodové umístění.

O příjemné překvapení se postaralo Toro Rosso, jelikož Daniil Kvyat s Carlosem Sainzem dokázali obsadit deváté a desáté místo. Jordan King, který debutoval v programu velké ceny v barvách Manoru, dokázal být rychlejší než Esteban Ocon, svůj čas nicméně zajel na měkkých pneumatikách, zatímco Ocon pouze na bíle označených středně-měkkých.

Výsledky prvního tréninku na GP USA:
cvtq_pjw8aaus2rcvtboo9xgaacamn cvtbtquwaaekn84 cvtexqbwaaa4ata cvttrqvw8aauyuo cvttuftwcaalx_c
Čtěte dále: Historie závodů v Americe

Diskuse k článku

Napsat komentář