Honda v Malajsii nasadí „velká vylepšení“. Podle Buttona mohou pomoci k boji s Ferrari

Oba piloti McLarenu Fernando Alonso a Jenson Button vyhlíží slibný konec sezony pro jejich tým. Napomoci by tomu měla zejména vylepšení motoru Honda, která přijdou v Malajsii. Podle Alonsa předvede britský tým nejlepší výkony v závodech v Singapuru, Japonsku, USA a Abu Dhabi. Poslední vylepšení pohonné jednotky přišlo v Belgii a přineslo ovoce, když sám Alonso dojel na sedmém…

3 Štítky: Fernando Alonso Jenson Button Pohonné jednotky Zveřejněno 13. 09 2016 — Šimon Trantina

Oba piloti McLarenu Fernando Alonso a Jenson Button vyhlíží slibný konec sezony pro jejich tým. Napomoci by tomu měla zejména vylepšení motoru Honda, která přijdou v Malajsii.

Podle Alonsa předvede britský tým nejlepší výkony v závodech v Singapuru, Japonsku, USA a Abu Dhabi. Poslední vylepšení pohonné jednotky přišlo v Belgii a přineslo ovoce, když sám Alonso dojel na sedmém místě po startu z úplného konce startovního pole.

Na Monze, kde je síla motoru naprosto nejdůležitější faktor, McLaren sice strádal, ale o víkendu v Singapuru by to mělo být o něčem úplně jiném. Navíc přijdou i další okruhy, které by týmu z Wokingu mohly svým profilem sedět.

„Nejen v Singapuru, ale i v Suzuce, Austinu a Yas Marině budeme podle mého velmi silní. Měli jsme podobná očekávání i minulý rok, ale nakonec jsme v USA a Abu Dhabi byli ještě lepší. Nevíme přesně proč, ale právě Abu Dhabi nám přes horší vyhlídky svědčilo velmi dobře, snad tam budeme letos zase úspěšní. Budeme se snažit být za Red Bullem. Poslední vylepšení motoru nám velmi pomohlo. Jsme teď rychlejší na rovinkách a více šetříme palivem,“ chválí si pokrok Hondy Alonso.

Španělův týmový kolega Jenson Button by rád zakončil svůj zatím poslední rok ve formuli 1 dokonce souboji s týmy na nejvyšších příčkách, konkrétně s Ferrari. „Ve formuli 1 musíte vždy mířit co nejvýše. Za posledních 12 měsíců jsme udělali velký skok dopředu a stále se zlepšujeme. Pokud budeme takto pokračovat, mohli bychom na konci sezony bojovat s těmi nejlepšími.

Můžeme dosáhnout na Ferrari, pokud budeme nadále odvádět stejnou práci. Bylo by to skvělé, adekvátní odměna za tvrdou práci, kterou tým odvádí. V Malajsii přijdou velká vylepšení, poté budeme moudřejší,“ říká mistr světa z roku 2009.

Čtěte dále: Alonso srovnává loňský a letošní přístup Hondy: Je to jako den a noc, ale pořád máme rok zpoždění

Dokáže týmz Wokingu ke konci sezony trápit Ferrari? Sebevědomí na to má.

Dokáže tým z Wokingu ke konci sezony trápit Ferrari? Sebevědomí na to má

Diskuse k článku

Napsat komentář