Agresivní strategie nás stála výhru, sype si popel na hlavu Ferrari

Ferrari bylo v Albert Parku kousek od vítězství, ale před restartem závodu se rozhodlo i nadále zaujímat agresivní strategii. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako klíčové a pravděpodobně stálo Scuderii výhru. Sebastian Vettel při zpětném pohledu připustil, že týmem zvolená agresivní strategie nebyla trefou do černého. Pod vyvěšenými červenými vlajkami nasadil Nico Rosberg středně tvrdou směs…

2 Štítky: Ferrari Maurizio Arrivabene Sebastian Vettel Zveřejněno 20. 03 2016 — Josef Nekvinda

Ferrari bylo v Albert Parku kousek od vítězství, ale před restartem závodu se rozhodlo i nadále zaujímat agresivní strategii. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako klíčové a pravděpodobně stálo Scuderii výhru.

Sebastian Vettel při zpětném pohledu připustil, že týmem zvolená agresivní strategie nebyla trefou do černého. Pod vyvěšenými červenými vlajkami nasadil Nico Rosberg středně tvrdou směs pneumatik, zatímco Ferrari se rozhodlo Vettela ponechat na stávající super měkké sadě. Tento krok tak pravděpodobně největší měrou rozhodl o vítězi, neboť čtyřnásobný šampion musel u svých mechaniků stavět ještě jednou, zatímco jeho krajan nikoli.

„Rozhodli jsme se pokračovat v agresivní strategii. S odstupem času jsme něco mohli udělat jinak, ale nechci nikoho obviňovat. Škoda, že druhé auto nedojelo. I tak je to pozitivní. Tým je v dobré kondici. Víme, že můžeme hrát naši hru a dostat ty kluky pod tlak,“ vyslovil se Vettel.

Navzdory mírnému zklamání ale Vettel neskrýval své nadšení z toho, jaký kus cesty jeho „Margherita“ přes zimu urazila. Ferrari jednoznačně dokázalo, že Mercedesu bude dýchat na záda z ještě větší blízkosti.

„Rozhodně jsme byli blíž něž loni. Je to pro nás jeden z těch horších okruhů. Předpokládali jsme, že budeme silnější v kvalifikaci, ale nestalo se tak. Dnes to z našeho pohledu bylo lepší. Jsme na správné cestě a věci do sebe zapadají. Celkově vzato jsme blíž, takže to je pozitivní,“ dodal německý šampion v barvách Ferrari.

Jak již Vettel naznačil, týmový kolega Räikkönen po restartu odstoupil pro poruchu motoru, z něhož dokonce tryskaly plameny.

„Myslím, že rychlost byla vcelku dobrá. Bylo zřejmé, že po restartu přišly problémy, ale tak to chodí. Motor normálně běžel, nicméně jsem najednou ztratil jsem výkon, takže něco bylo v nepořádku. Musíme se soustředit na další závod, zlepšit a ujistit se, že k podobným problémům nebude docházet,“ uvedl Räikkönen.

Mírně rozohněný byl po závodě i šéf maranellského týmu Mauricio Arrivabene, který si byl téměř jistý, že kdyby nedošlo k přerušení závodu, jeho tým by v Melbourne uzmul vítězství.

„Přišly červené vlajky a my nevyhráli závod. Ve vší počestnosti jsme na boxové zdi byli přesvědčeni o našem vítězství. V určitých fázích jsme hodnotili naši strategii, sledovali rozestup a ten byl vcelku komfortní,“ sdělil Arrivabene.

Čtěte dále: Díky FIA! Z vážné nehody Alonso vyvázl bez zranění

Nejdříve radost, poté zklamání. Maurizio Arrivabene věřil ve vítězství svého týmu

Nejdříve radost, poté zklamání. Maurizio Arrivabene před restartem věřil ve vítězství svého týmu

Diskuse k článku

Napsat komentář