Buttonovy problémy s ERS mu kazily dojem ze závodu

Button a Alonso pouze před dvěma Manory. Brit trpěl nedostatkem energie z baterie. Alonso stále týmu McLaren-Honda věří.

Štítky: Fernando Alonso Jenson Button McLaren Zveřejněno 24. 08 2015 — Jindřich Kleinbauer

Obě auta McLarenu byla v Belgii tak špatná, že jak Button tak jeho týmový kolega Fernando Alonso byli vlastně klasifikováni za Sebastianem Vettelem, který musel ukončit závod po defektu pneumatiky v předposledním kole.

McLaren-Honda není nejrychlejší auto, i když všechno funguje. Problémy Buttona byly dále umocněny nedostatkem energie v baterii. Tedy chybělo mu asi 150 HP.

“Měli jsme problémy s ditribucí energie. V podstatě jsem jezdil jen s benzínovým motorem,” řekl Button. “Bylo obtížné absolvovat s takovým autem závod, upřímně jsem z toho rozpačitý. Jen jsem jezdil po okruhu, posledních osm kol ovšem bylo zajímavých. Na ty, kteří mě předjížděli o kolo, jsem měl lepší výhled, než kdybych měl nejdražší lístek na tribunu. Ale to byl jediný zábavný moment celého závodu. ”

Na dotaz, zda si v tomto případě ještě závodění užívá, odpověděl: “Dnes ne, včera byla kvalifikace úžasná a užil jsem si to, ale dnes ne.”

V případě Alonsova vozu to byl podobně pesimistický víkend Mclarenu ve Spa.

“Byl to těžký, bolestivý víkend a abych byl upřímný, nebyli jsme konkurenceschopní. Povedl se nám začátek závodu, dostal jsem se z 20. pozice až na pozici 13 nebo 14. A to byla během závodu jediná potěšující zpráva. Start a první kolo,” řekl Alonso.

“Pak už jsme opět klesli na naše běžné pozice, ale alespoň jsme zakončili závod s oběma vozy, takže doufejme, že jsme získali alespoň nějaké informace pro další závody. Myslím si, že v Monze to bude také těžký víkend, ale pak přijdou nějaké lepší závody. Aby se to stalo, i takto musíme své šance maximalizovat. “

Diskuse k článku

Napsat komentář