Asociace jezdců: Nikdy nesmíme přestat zlepšovat bezpečnost

Podle Asociace jezdců Grand Prix Bianchiho smrt připomněla, jak nebezpečný tento sport může být.

2 Štítky: GPDA Jules Bianchi Zveřejněno 19. 07 2015 — Filip Fikejz

Podle Asociace jezdců Grand Prix Bianchiho smrt připomněla, jak nebezpečný tento sport může být.

Asociace jezdců Grand Prix (GPDA) po úmrtí Julese Bianchiho v důsledku zranění z loňské Velké ceny Japonska prohlásila, že zlepšování bezpečnosti nikdy nesmí přestat.

Bianchi v říjnu v Suzuce za špatné viditelnosti v dešti vyjel mimo trať a narazil do vyprošťovacího vozidla. Od té doby byl v kómatu. Zemřel v pátek v noci v nemocnici v Nice.

„Formule jedna ztratila skvělý talent, skvělého člověka a skvělého přítele. Jedenadvacet let po smrti Ayrtona Senny a Rolanda Ratzenbergera jsme teď ztratili Julese, který zemřel v přímém důsledku závodní nehody,“ stálo v prohlášení Asociace jezdců Grand Prix. „Právě v takových časech si brutálně připomínáme, jak nebezpečné závodění stále zůstává.“

„Navzdory značným zlepšením se my, jezdci velkých cen, zavazujeme závodní komunitě, pozůstalým a Julesovi, jeho rodině a přátelům, že nikdy nepřestaneme bezpečnost zlepšovat,“ slibuje Asociace. „Naše úcta a kondolence směřují k Julesově rodině a přátelům.“

Na prohlášení Asociace navázal i šéf formule 1 Bernie Ecclestone. „Bylo smutné slyšet zprávu o Julesovi. Ztrácíme velmi talentovaného jezdce a opravdu milého člověka. Nesmíme dopustit, aby se to znovu opakovalo,“ zdůraznil.

Diskuse k článku

Napsat komentář