Pirro: Stewardům bylo hned jasné, že Rosberg neboural schválně

Emmanuele Pirro vysvětlil coby jeden ze stewardů belgické Grand Prix, proč za kolizi mezi jezdci Mercedesu nepadl žádný trest.

1 Štítky: Emmanuele Pirro Lewis Hamilton Nico Rosberg Zveřejněno 27. 08 2014 — Jan Pastorek

Emmanuele Pirro vysvětlil coby jeden ze stewardů belgické Grand Prix, proč za kolizi mezi jezdci Mercedesu nepadl žádný trest.

Stewardi nestudují všechny incidenty, ale na tento se podívali. Ovšem velmi rychle byli hotoví.

„Stačilo nám méně než 10 sekund, abychom rozhodli, že ten kontakt byl nevinný a že nemá smysl se mu dál věnovat,“ uvedl pro Gazzettu dello Sport. „Bylo to něco omluvitelného s nešťastnými následky, ale k tomu kontaktu došlo na pár milimetrech, jinak řečeno ani jedno z aut neudělalo náhlý pohyb.“

„Nebyl v tom úmysl, možná byl Rosberg trochu mazaný a vychytralý, když to zkusil, ale nakonec hlavním problémem bylo to, co se stalo uvnitř týmu. Například kontakt mezi Alonsem a Vettelem v posledním kole byl mnohem jasnější, ale ani tady nedošlo k žádnému vyšetřování.“

Podle Hamiltona měl sice Rosberg přiznat úmysl, ale to podle Pirra na věci nic nemění.

„Jak můžete říct, že jezdec udělá něco takového schválně? Rosberg neměl šanci předjet a v takových situacích jste to obvykle vy, kdo bourá a ztratí. Ale jestli nebyl spokojený (Hamilton), tak kvůli té troše sportovní vychytralosti,“ uzavřel Pirro.

Diskuse k článku

Napsat komentář