Ricciardo varuje Red Bull: Pokud nebudu mít vítězné auto, odcházím!

Daniel Ricciardo vyslal jasný vzkaz ke svému týmu, když prohlásil, že se raději ohlédne po rychlejším voze v jiné stáji, pokud mu Red Bull nebude schopný dodat monopost schopný bojující o titul mistra světa. Zdá se, že Australana stále nepřešla frustrace z předešlých dvou podniků, ve kterých ho tým nechtěně obral o vítězství. „Jediná věc, co mě…

5 Štítky: Daniel Ricciardo Red Bull Zveřejněno 11. 06 2016 — Lukáš Štěrovský

Daniel Ricciardo vyslal jasný vzkaz ke svému týmu, když prohlásil, že se raději ohlédne po rychlejším voze v jiné stáji, pokud mu Red Bull nebude schopný dodat monopost schopný bojující o titul mistra světa.

Zdá se, že Australana stále nepřešla frustrace z předešlých dvou podniků, ve kterých ho tým nechtěně obral o vítězství. „Jediná věc, co mě zajímá, je světový titul. Pokud mi Red Bull řekne, že v budoucích letech mi ho nemůže zajistit, budu chtít jít jinam, kde řeknou, že boj o první místo je možný.“

Přestože Ricciardo má smlouvu s Red Bullem i na rok 2017, už několikrát padokem proběhly spekulace pojící ho s místem u Ferrari, které by mohl uvolnit Kimi Räikkönen. Tyto úvahy podnítil svým prohlášením druhý jezdec Ferrari Sebastian Vettel, který před pátečními tréninky prohlásil, že s Australanem během společného působení v Red Bullu neměl nejmenší problém.

Australan navíc v Kanadě musel spolknout další relativně hořkou pilulku. Poté co ve Španělsku i v Monaku rakouská stáj předčila Ferrari se zdá, že tentokrát to bude zase Scuderia, kdo vyzve Mercedes v boji o vítězství. Ricciardo skončil „až“ pátý, jednu příčku za kolegou Verstappenem.

„Trochu jsem si potykal s jednou zdí poblíž trati ve třetím nebo čtvrtém kole, takže jsem asi ještě ‚upouštěl páru‘ z Monaka. Jsem rád, že jsem zpátky za volantem a jízdu na trati v Montréalu si užívám. Je rozhodně zábava tu nacházet limity a  postupně zrychlovat,“ uzavřel Ricciardo.

Čtěte dále: Zamyšlení: „Jako tým vyhráváme, jako tým prohráváme“

Monako by mohlo mít větší dohru, než se původně zdálo...

Monako by mohlo mít větší dohru, než se původně zdálo…

Diskuse k článku

Napsat komentář