Kanada nemusí mít smlouvu na příští rok ještě několik měsíců

Pořadatelům GP Kanady se zatím nepodařilo vyjednat ideální podmínky pro pořádání závodu v následujících letech. Smlouva jim však letos končí.

2 Štítky: GP Kanady Zveřejněno 5. 06 2014 — Zuzana Kulichová

Pořadatelům GP Kanady se zatím nepodařilo vyjednat ideální podmínky pro pořádání závodu v následujících letech. Smlouva jim však letos končí.

Letos vyprší Kanadě smlouva na pořádání Grand Prix formule 1a nová zatím nebyla podepsána. Pořadatelé kanadského závodu doufali, že se ještě před letošním podnikem dokážou dohodnout a smlouvu prodloužit až do roku 2024, nicméně marně. Podpis smlouvy se odkládá na neurčito.

Už před několika lety se nechal Bernie Ecclestone slyšet, že dá Kanadě novou desetiletou smlouvu, pokud provede významnou rekonstrukci okruhu. Náklady na takovou rekonstrukci jsou podle pořadatelů závodu odhadovány na 25-40 milionů dolarů. Platba za pořádání závodu pak činí dalších 15 milionů dolarů s roční indexací 4%.

Provedení rekonstrukce se ze strany Kanaďanů nesetkalo s žádnými námitkami, co se však zástupcům města nelíbí, je poplatek za pořádání závodu. Nicméně ten v Kanadě ani zdaleka nedosahuje částky, kterou musí platit mnohé další okruhy.

Text smlouvy se proto už několikrát měnil, měnili se dokonce i účastníci jednání (za posledních 18 měsíců se dvakrát změnila québecká vláda a čtyřikrát starosta Montrealu). Podle kanadských novin La Presse má město v plánu smlouvu brzy podepsat, nikdo však termín blíže neupřesnil. Někteří činovníci dokonce naznačili, že bychom se mohli dočkat až kolem podzimu.

Diskuse k článku

Napsat komentář