Reb Bull se zase ozval: Pohrozil odchodem a rýpnul do Renaultu

Pro letošek se rakouská stáj spokojí s rolí třetího nejlepšího týmu, pokud by ale v příštích letech nadále kvůli motoru nestíhala, formuli 1 opustí. Takové cíle vytyčil týmu Dietrich Mateschitz. Majitel společnosti Red Bull pochopitelně chce, aby jeho závodní tým byl co možná nejlepší. Toto přání konkrétně pro letošní rok obnáší zisk statusu nejlepší stáje za Mercedesem…

4 Štítky: Dietrich Mateschitz Red Bull Renault Zveřejněno 13. 03 2016 — Lukáš Štěrovský

Pro letošek se rakouská stáj spokojí s rolí třetího nejlepšího týmu, pokud by ale v příštích letech nadále kvůli motoru nestíhala, formuli 1 opustí. Takové cíle vytyčil týmu Dietrich Mateschitz.

Majitel společnosti Red Bull pochopitelně chce, aby jeho závodní tým byl co možná nejlepší. Toto přání konkrétně pro letošní rok obnáší zisk statusu nejlepší stáje za Mercedesem a Ferrari. Pokud by vozy rakouské stáje získávaly horší pozice, Mateschitz by spokojen nebyl.

„Jsme příliš dobří na to, abychom sloužili jiným týmům. Formule 1 není Tour de France. Pokud nebudeme z hlediska motoru konkurenscehopní, skončíme. Je jasné, že nechceme dalších pět let strávit bojováním o pátá místa,“ prozradil majitel koncernu Red Bull.

„Letos chceme třetí pozici v šampionátu týmů. Měli bychom porážet zákaznické týmy Mercedesu a Ferrari. Dominance těchto dvou stájí je pro F1 špatná.“

Mateschitz věří, že nový Red Bull RB12 je mistrovským dílem konstruktéra Adriana Neweyho a měl by být více než hrozbou pro ostatní stáje, a to včetně navrátivšího se „nováčka“, automobilky Renault, která převzala tým Lotus. A právě francouzský výrobce motorů bude i přes všechny neshody letos dál dodávat Red Bullu svůj agregát, byť pod jiným označením.

„Noví zaměstnanci Renaultu jsou profesionálové s vášní a určením. A kvalita našeho vozu je skvělá. Ve zkratce je to další mistrovské dílo Adriana a jeho týmu. Ale i Toro Rosso má dobrý vůz,“ dodal Dietrich Mateschitz.

Čtěte dále: Marko: Renault měl použít rozum a vsadit vše na Red Bull

Úsměv na tváři majitele Red Bullu teď asi nějaký pátek neuvidíme. Ve formuli 1 nechce hrát druhé housle

Úsměv na tváři majitele Red Bullu teď asi nějaký pátek neuvidíme. Ve formuli 1 nechce hrát druhé housle

Diskuse k článku

Napsat komentář