Závěrečný trénink nabídl zajímavé výsledky. Je Red Bull rychlejší než Mercedes?

Třetí trénink na GP USA vyhrál Max Verstappen před Danielem Ricciardem. Mercedes obsadil až čtvrté a páté místo, jenže na rozdíl od soupeřů pořádně nevyzkoušel nejměkčí směs. O drama se hned v úvodu postaral Carlos Sainz, jenž utrpěl ne úplně typicky vypadající defekt levé zadní pneumatiky. O chvíli později v zatáčce před nájezdem na cílovou rovinku nezvládl svůj…

Štítky: výsledky Zveřejněno 22. 10 2016 — Lukáš Štěrovský

Třetí trénink na GP USA vyhrál Max Verstappen před Danielem Ricciardem. Mercedes obsadil až čtvrté a páté místo, jenže na rozdíl od soupeřů pořádně nevyzkoušel nejměkčí směs.

O drama se hned v úvodu postaral Carlos Sainz, jenž utrpěl ne úplně typicky vypadající defekt levé zadní pneumatiky. O chvíli později v zatáčce před nájezdem na cílovou rovinku nezvládl svůj manor Pascal Wehrlein a na Okruhu Amerik zavlály červené vlajky.

Kimi Räikkönen a jezdci Red Bullu posléze překonali do té doby nejrychlejší piloty Mercedesu, kteří však svá kola odjeli na tvrdší sadě. Ta bude zřejmě vhodnou variantou pro start závodu, protože super-měkká směs v Austinu trpí vysokou degradací a v kombinaci s těžkými vozy vydrží jen pár kol.

Mercedes se nakonec rychlými časy konkurence nechal „vycukat“ a oba své jezdce poslal na poslední chvíli také vyzkoušet nejměkčí směs. Rosberg i Hamilton odjeli první dva měřené úseky, na kterých zajeli jen o několik setin horší čas než první red bull, načež zpomalili. Skutečné nastínění rychlosti na jedno kolo tak přinese až kvalifikace.

Výsledky třetího tréninku na GP USA:
cvymcaowiaajnzrcvya8suwiaeigsg cvydfqbw8ae9l3q cvyecwewiaexisb cvyjol-waaqn6m8 cvykdfgxyaeeyrq cvylbevwcaabzc_ cvyy0cnwyaa4kds

Čtěte dále: Ve druhém tréninku zvítězil Rosberg. Před Hamiltonem skončil i Ricciardo

Diskuse k článku

Napsat komentář