Je to hloupý cirkus, stěžuje si Kvjat po zmatku s penalizacemi

Doslova pekelný závod si prožilo v Kanadě Toro Rosso. Carlos Sainz nedokončil po nehodě v prvním kole, Daniil Kvjat zase inkasoval dvě penalizace za jeden prohřešek. A to Rusa pořádně namíchlo.

3 Štítky: Daniil Kvjat GP Ruska Zveřejněno 12. 06 2017 — Lukáš Štěrovský

O co šlo? Kvjatovi se nepodařilo odlepit ze startovního roštu při startu do zaváděcího kola. Nakonec svůj vůz přece jen rozjel a zařadil se na původní jedenáctou pozici. Jenže Kvjat nestihl před takzvanou safety car čárou v závěru okruhu předjet všechny jezdce, aby se vrátil na svoje místo. V takovém případě musí jezdec startovat z boxů.

To ale Kvjat neudělal a po zásluze dostal trest. Jenže špatný. Komisaři mu udělili průjezd boxy, který si Rus ihned odbyl. Jenže vedení závodu pak zjistilo, že za tento prohřešek náleží jezdci správně penalizace 10 vteřin stop/go. A tu Kvjat také dostal, přestože si první trest odpykal.

„Mají práci, kterou musí dělat a podle mého není až tak těžká. Jenže ji správně nedělají,“ rozčiloval se po závodě pilot Toro Rosso. A zašel ještě dál. „Během závodu očividně spali, možná by jim měli do ředitelství dodat kávovar.

Měli by zrušit tohle hloupé pravidlo,“ narážel Kvjat na to, že vyjma trestu dostal ještě dva trestné body do svojí licence. Při celkovém součtu dvanácti pilota čeká trest. „Pro koho to vlastně je? Jsme taxikáři, nebo piloti F1? Nerozumím tomu. Je to cirkus, hloupý, zas*aný cirkus. Promluvím si o tom s Charliem (Whitingem).  Fakt mě to otravuje. Jednoduchá práce, kterou nedokáže dělat pořádně.

Možná bude ale lepší jít se nejdříve někam uklidnit, protože jsem fakt rozčilený, a nechci mu říct něco zlého. Navíc nevím, jestli to byla jeho vina. Chci pochopit, kdo tuhle práci vlastně dělá. Vše, co vím, je že deset kol se náš šéf týmu dohadoval s FIA, že bychom druhou penalizaci neměli dostat, když jsme si tu první odbyli. A oni na to řekli jenom: ‚ne, pardon, takhle je to napsáno‘.“

Rus nakonec závod nedokončil, protože při zastavení u mechaniků v rámci penalizaci stop/go se vyskytl problém na matici držící kolo.

Diskuse k článku

3 komentáře: “Je to hloupý cirkus, stěžuje si Kvjat po zmatku s penalizacemi”

  1. Rendy napsal:

    Louis65:
    A co by to vyresilo? Trest po zavode neni trest? Porad by byly dva!

    Jak se to vezme, taky by to mohl být jeden, ale upravený o těch 10sec, které mu opoměli dát… 😉

  2. Louis65 napsal:

    A co by to vyresilo? Trest po zavode neni trest? Porad by byly dva!

  3. Rendy napsal:

    Tak to mu přece mohli ke konečnému času (kdyby dojel) stačilo přičíst 10s a bylo by to vyřešeno a nemusel dostat trest 2x…

Napsat komentář