Druhý den testů byl nejrychlejší Räikkönen, problémy McLarenu pokračují

Druhý den testů se nejvíce vydařil Ferrari, když Kimi Räikkonen odpoledne a na tvrdší sadě překonal dopolední čas Lewise Hamiltona. Podstatně hůře je na tom McLaren, který musel znovu měnit pohonnou jednotku. Potíže stáje z Wokingu byly první zajímavější dopolední událostí. Stoffel Vandoorne sice posléze vyjel z boxů, jenže později se na veřejnost dostalo prohlášení Hondy, která…

Zveřejněno 28. 02 2017 — Lukáš Štěrovský

Druhý den testů se nejvíce vydařil Ferrari, když Kimi Räikkonen odpoledne a na tvrdší sadě překonal dopolední čas Lewise Hamiltona. Podstatně hůře je na tom McLaren, který musel znovu měnit pohonnou jednotku.

Potíže stáje z Wokingu byly první zajímavější dopolední událostí. Stoffel Vandoorne sice posléze vyjel z boxů, jenže později se na veřejnost dostalo prohlášení Hondy, která přiznala, že potíže způsobila pohonná jednotka, která bude muset být vyměněna. To znamenalo konec jízd pro Belgičana.

První týden testů jsme sledovali obrazem – podívejte se na záznam

Problémy potkaly také Lance Strolla, nováčka ve službách Williamsu, který nezvládl výjezd z deváté zatáčky, a na trati poprvé zavlály červené vlajky. Tým během obědové pauzy přiznal, že vůz je poškozen a dnes už se na dráze neobjeví. Podobně na tom byl dopoledne Sauber, který měl stejně jako McLaren potíže s pohonnou jednotkou, a Renault, jenž nejezdil z důvodů nasazování nových dílů na vůz.

Zpoždění programu hlásila také Force India, kterou zdržely potíže ze včera, když na voze praskl výfuk. Právě Ocon s force indií způsobil v samotném závěru další červené vlajky – vůz odstavil v desáté zatáčce.

Dopolední jízdy opanoval Lewis Hamilton, kterého odpoledne sesadil Kimi Räikkönen, avšak na tvrdší sadě než Brit. Toho v Mercedesu vystřídal Valtteri Bottas, který stihl za čtyři hodiny stovku kol a závodní simulaci, během které se jednou roztočil. O rychlý čas se Fin nepokoušel.

Výsledky druhého dne testů:
Výsledky úterýFoto: F1.com

Diskuse k článku

Napsat komentář